Razie la Birourile Apple, iata ce au Cautat Investigatorii

Birourile Apple au fost scena unei razii facute de catre autoritati, acestea avand un plan foarte bine definit pentru a cerceta compania americana.

Birourile Apple din Coreea de Sud au fost vizitate astazi de catre investigatorii autoritatilor locale, cu o zi inainte ca iPhone X sa fie lansat oficial in tara. Vorbim despre o miscare fara precedent pentru cei din Cupertino, dar ea vine intr-o tara in care coruptia este la ordinea zilei, corporatiile locale folosindu-si banii pentru a-si ataca competitorii.

Investigatorii au dorit sa analizeze documentatia companiei Apple privind modul in care isi desfasoara activitatea in tara, iar asta dupa ani si ani de zile in care si-a vandut produsele acolo. Totusi, investigatia ridica semne de intrebare intr-o tara in care autoritatile au obiceiul de a hartui firmele straine pentru a le proteja pe cele locale.

Acum 2 ani autoritatile din Coreea de Sud au pornit o investigatie de amploare pentru a vedea in ce masura piata locala de smartphone-uri este afectata de companii ca Apple. Atunci Apple a atins o cota de piata de 33% in Coreea de Sud, iara cum se pare ca Samsung si LG se cam tem de ceea ce le-ar putea face iPhone X pentru vanzari in urmatoarele luni.

Deocamdata autoritatile din Coreea de Sud nu au oferit informatii cu privire la ceea ce au facut, insa e putin probabil sa o faca pentru ca asa se actioneaza acolo. Compania Apple este obligata sa functioneze in acest sistem sau sa plece din tara, dar nu va face asta pentru ca vanzarile sale pe plan local sunt foarte bune de cativa ani.

“Metro.co.uk has learned that investigators visited Apple’s HQ earlier this week to ask questions about its business practices ahead of the launch of the smartphone tomorrow. The raid is likely to raise questions about whether South Korean authorities are trying to hamper the success of the X, which has sold out across the world. Apple products are wildly popular in South Korea, which is home to several giant tech firms including Samsung and LG.”

razie birouri apple

 

3 COMENTARII