macOS High Sierra 10.13.1. Problemele Continua pentru Apple

Saptamana aceasta s-a descoperit ca macOS High Sierra avea o problema uriasa de securitate care data inca de acum cateva luni, din cate separe, iar cei de la Apple nu s-au grabit sa o rezolve. Mai exact, orice persoana cu acces la un Mac putea obtine drepturi de adminsitrator folosind numele de utilizator root, dar nicio parola pentru autentificare.

Apple a lansat o actualizare de securitate care rezolva aceasta problema in macOS High Sierra, utilizatorii versiunii 10.13 si cei ai versiunii 10.13.1 fiind afectati de vulnerabilitate. Desi Apple a rezolvat problema macOS High Sierra cu acea actualizare de securitate, cei care fac update de la macOS High Sierra 10.13 la macOS High Sierra 10.13.1 nu beneficiaza automat de ea.

Utilizatorii care fac update de la macOS High Sierra 10.13 la macOS High Sierra 10.13.1 trebuie sa reinstalate acea actualizare de securitate, insa trebuie sa si reporneasca Mac-urile. Daca nu repornesc Mac-urile, atunci problema persista si in macOS High Sierra 10.13.1, iar oricine le poate accesa datele din Mac-uri fara probleme.

Avand in vedere ca multi posesori de Mac-uri folosesc functiile care nu implica o inchidere totala a calculatoarelor, e necesar sa stie ca sunt nevoiti sa reporneasca efectiv calculataorele pentru a beneficia de rezolvarea problemei de securitate.

macOS High Sierra problema securitate