Primele Telefoane cu Cititor de Amprenta in Ecran vor fi Lansate in 2018

Primele smartphone-uri cu cititor de amprenta integrat in ecran vor fi lansate in cursul anului viitor multumita finalizarii tehnologiei de baza.

Primele telefoane cu cititor de amprenta in ecran vor fi lansate in 2018, compania Synaptics anuntand astazi ca inceput productia acestui tip de componente dedicate telefoanelor mobile. Produse sub denumirea Clear ID, aceste tipuri de cititoare de amprente vor functiona exact precum cele actuale, doar ca vor fi amplasate sub ecranele telefoanelor mobile si nu in butoane dedicate, asa ca acum.

Synaptics este recunoscuta pentru faptul ca produce touchpad-uri si trackpad-uri pentru laptop-uri si nu numai, iar Clear ID a fost anuntat pentru prima oara cu un an de zile in urma, dar va fi lansat in 2018. Desi unii producatori Android s-au bazat pe Synaptics pentru a le oferi aceasta componenta in 2017, din pacatese pare ca ea urmeaza sa fie integrata abia in 2018, asa ca vom mai avea de asteptat pana la aparitia lor.

Synaptics sustine ca 5 dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri urmeaza sa implementeze Clear ID in propriile telefoane mobile, dar deocamdata nimeni nu stie cand se va intampla asta. Din moment ce Synaptics nu a oferit informatii cu privire la partenerii sai, apar speculatii care sugereaza faptul ca Samsung Galaxy S9 s-ar putea afla printre telefoanele mobile ce-ar putea beneficia de tehnologie.

Anul trecut acest tip de componente nu erau pregatite 100% pentru telefoane, facand greu recunoasterea, deci au fost tinute in proces de dezvoltare pana la finalul acestui an. In ce telefoane vor ajunge in 2018 si cat succes vor avea nu stie nimeni, dar se pare ca viitorul nu va fi in mod neaparat al sistemelor de recunoastere faciala, ci si al cititoarelor de amprente integrate in ecranele telefoanelor mobile.

cititor amprente ecran