iPhone vs Android – Cotele de Piata in T4 2017

iPhone si Android au cotele de piata din T4 2017 comparate de catre cei de la Kantar pentru a ni se arata ce evolutie a avut fiecare platforma in parte.

iphone android cotele piata t4 2017

iPhone si Android au avut o evolutie foarte interesanta pentru cotele de piata in T4 2017, sau mai bine zis, o parte din acest ultim trimestru fiscal al anului, datele fiind inregistrate pana la 1 decembrie. Vorbim despre informatii culese de catre cei de la Kantar, ele fiind bazate pe date provenite de la magazine online si diversi producatori, unii anuntand oficial cifrele de vanzarii, altii nu prea.

Conform celor de la Kantar, in Europa iphone a avut parte de o scadere cu 0.8% a cotei de piata in principalele 5 piete, Marea britanie, Franta, italia si Spania fiind tarile cu scaderi. Germania a fost singura tara in care cota de piata a crescut, dar cu un cuantum mic, asta in contradictie cu Android, care a avut parte doar de cresteri ina celeasi tari in care Apple a avut scaderi.

In SUA iPhone a avut deasemenea o scadere cu 3.8% a cotei de piata, aceasta fiind acaparata in totalitate de Android, iar situatia fata de aceeasi perioada a anului trecut arata destul de rau pentru Apple. In China situatia a fost exact pe dos, iPhone inregistrand o crestere de 4.6% a cotei de piata, exact cat a pierdut Android, deci acolo americanii au avut mai mult succes decat probabil sperau.

In Australia si Japonia situatia se arata a fi foarte proasta pentru Apple, in prima tara cota de piata a iPhone scazand cu 2.5%, iar in a doua cu 5.5%, Android ccaparand si aici toata diferenta. Per total, iPhone a avut paret de vanzari bune doar in China, aceasta fiind singura piata majora in care s-au inregistrat cresteri.

iPhone cota piata

8 COMENTARII

  1. Eram înnebunit după Apple, am aproape totul de la ei, dar am rămas la iPhone 6s, la MacBook pro 2013…….. Au renunțat la mufa de casti dar la bluetooth nu iau băgat niciun codec, și lista poate continua. De dragul de a face fițe ca alții ca am ultimul model de telefon fără a-și merita banii nu cumpăr.

  2. Parca vanzarile erau uimitoare , dar cota de piata scade peste tot . Si asta dupa ce au fost lansate 3 modele noi de iPhone – edificator !