AppStore Domina Google Play in Vanzarile de Aplicatii

AppStore si Google Play au generat incasari uriase in T4 2017, insa magazinul companiei Apple il domina in continuare pe cel al companiei Google.

AppStore Domina Google Play Vanzari Aplicatii

AppStore domina fara drept de apel Google Play cand vine vorba despre vanzarile de aplicatii, magazinul celor de la Apple continuand sa genereze incasari uimitoare in T4 2017. Conform unor informatii furnizate de catre o companie specializata pe analizarea magazinelor de aplicatii, AppStore a inregistrand incasari duble fata de Google Play.

Bine, nu sunt chiar duble, ci “doar” cu 95% mai mari, dar chiar si asa, vorbim despre o diferenta uriasa intre incasarile generate de catre cele doua magazinele de aplicatii. AppStore ar fi generat vanzari de aplicatii in valoare de 11 miliarde de dolari in T4 2017, iar Google Play undeva aproape de valoarea de 6 miliarde de dolari, diferenta fiind uriasa.

AppStore a fost intotdeauna peste Google Play in vanzari, iar T4 2017 confirma diferenta foarte mare intre banii pe care ii castiga dezvoltatorii care aleg platforma iOS a celor de la Apple. Compania americana se mentine in top in vanzarile de iDevice-uri multumita numarului mare de aplicatii interesante din AppStore, iar vanzarile sunt ceea ce atrag dezvoltatorii.

In ciuda acestui lucru, in T4 2017, AppStore si Google Play, cele mai mari magazine de aplicatii din lume, au generat vanzari de 17 miliarde de dolari in lumea intreaga. Cifra este una colosala si ne arata din nou cat de multi bani cheltuie oamenii pentru aplicatiile pentru smartphone-uri si tablete, ele fiind intr-o crestere constanta de cativa ani incoace.

AppStore incasari Google Play