iMac Pro vs iMac – Merita Diferenta de Pret ?

Versiunile de top ale iMac Pro si iMac sunt comparate intr-un clip video care incearca sa arate diferentele intre puterea de procesare ale modelelor.

imac pro performante imac

iMac Pro a fost lansat la sfarsitul anului trecut de catre compania Apple ca o solutie perfecta pentru profesionistii care au nevoie de multa putere de procesoare si doresc un produs cu un asemenea format. Apple il vinde separat de iMac doar pentru profesionistii care au suficient de multi bani pentru a cheltui pe un produs de acest gen, dar oare merita ?

In clipul video de mai jos putem vedea o comparatie intre un iMac Pro in valoare de 14.000 de dolari si un iMac de 5700 de dolari, ambele avand configuratiile “maxime” ce pot fi cumparate de la Apple. Diferenta de pret dintre cele doua versiuni ale iMac este foarte mare, insa conform celui care a facut clipul video, ea nu merita platita in orice situatii.

iMac Pro va face foarte multe lucruri mai repede decat iMac, insa din cauza software-ului care nu este suficient de bine dezvoltat, lucrurile nu stau asa chiar in orice task. Se pare ca puterea de procesare a iMac Pro nu este folosita la capacitate maxima de catre toate aplicatiile pentru macOS, iar asta face foarte scump produsul, daca nu e mai rapid in orice decat un iMac simplu.

Numarul celor care isi permit sa cheltuie 14.000 de dolari pentru un iMac Pro este extrem de restrans, iar pentru ei timpul conteaza, asa ca rapiditatea cu care isi face produsul treaba va echivala costurile de achizitie. Totusi, avand in vedere ca foarte putine persoane isi permit sa faca asta, nu vom vedea prea multe comparatii precum cea de mai jos.