Apple dezvolta Tastaturi mai rezistente pentru Mac

Apple are in dezvoltare noi tastaturi mai rezistente pentru MacBook-urile sale, acestea urmand a elimina necesitatea de a fi inlocuite prea des de catre utilizatori.

apple tastaturi rezistente mac

Apple are in momentul de fata in dezvoltare noi tipuri de tastaturi mai rezistente pentru Mac-urile sale, compania americana prezentand tehnologia intr-un brevet de inventie acordat recent. Conform brevetului ce a fost depus in 2016 pentru inregistrare, compania Apple vrea sa produca noi tipuri de tastaturi care nu se strica la fel de usor cand firmituri, sau alte resturi de acest gen ajung sub taste.

Apple ar folosi in continuare tehnologia “fluture” pentru tastele viitoarelor sale tastaturi, iar asta ar urma sa creasca substantial rezistenta tastaturilor in timp pentru laptop-urile sale. Apple vorbeste in brevetul sau de inventie si despre faptul ca tastaturile ar putea fi protejate mai bine inclusiv impotriva contactului cu lichide, care distruge elementele de contact.

Pentru a proteja tastele, cei de la Apple explica faptul ca utilizarea unor noi tipuri de garnituri si a unei protectii mai bune pentru contacte poate scuti utilizatorii de inlocuirea tastaturilor prea des. Desigur ca de la plan si pana laun produs finit este cale lunga, insa daca Apple “isi pune in cap” sa faca ceva, atunci sansele sunt mari ca acel lucru sa devina realitate.

“For example, keyboards typically involved a number of moving keys. Liquid ingress around the keys into the keyboard can damage electronics. Residues from such liquids, such as sugar, may corrode or block electrical contacts, prevent key movement by bonding moving particles, and so on. Solid contaminants such as dust, dirt, food crumbs, and the like may lodge under keys, blocking electrical contacts, getting in the way fo key movement, and so on.”

apple tastaturi rezistente

Probabil unii dintre voi stiti deja ca tastaturile companiei Apple nu sunt chiar atat de rezistente la contactul cu diverse lichide, sau firmiturile care patrund intre taste. Compania americana este deasemenea constienta de aceste probleme si vrea sa le rezolve, asa ca ramane de vazut cand va implementa intr-un final aceasta schibmare pentru tastaturi.