Apple: Laboratorul SECRET unde face Ecrane pentru a Scapa de Samsung

Apple are un laborat secret unde dezvolta noi tipuri de ecrane pentru iPhone, iPad si Apple Watch cu care spera sa scape de dependenta de Samsung.

Apple Laborator SECRET Ecrane Scapa Samsung

Apple are un foarte mare secret dezvaluit astazi, compania americana avand un laborator special in care dezvolta noi tipuri de ecrane microLED pe care spera sa le foloseasca in iPhone, iPad, Apple Watch, etc, in viitor. Apple a facut o investitie substantiala in amenajarea unui laborator in Santa Clara, California, unde vrea sa faca ecrane microLED, care sunt mai subtiri, au luminozitate mai mare si consuma mai putina energie decat ecranele OLED.

Apple spera ca in urmatorii 2 – 3 ani sa poata implementa primele ecrane microLED in Apple Watch, in timp ce in cazul iPhone ar putea trece 5 ani pana cand ecranele de acest gen ar putea fi utilizate pentru productie. Apple a facut progrese remarcabile cu aceasta tehnologie, in ultimii 3 ani ea reusind sa o aduca la stadiul in care produce in Santa Clara propriile prototipuri pentru testare cu ecrane microLED, ceva ce nu parea posibil acum 1 an.

Apple laboratorul secret unde face ecrane pentru a scapa de Samsung

Apple a cumparat in 2014 o companie specializata pe dezvoltarea de ecrane microLED, a avut laboratoare in Taiwan pentru dezvoltarea ei, insa a renuntat la ele pentru ca nu reusea sa imbunatateasca tehnologia. Apple a fost aproape de a opri proiectul acum 1 an, insa se pare ca a facut progrese remarcabile de atunci, iar acum se afla intr-un stadiu avansat al procesului de testare, ingineri care au lucrat la ecranul primului iPhone conducand proiectul.

“The technology giant is making a significant investment in the development of next-generation MicroLED screens. The California facility is too small for mass-production, but the company wants to keep the proprietary technology away from its partners as long as possible. “We put a lot of money into the facility,” this person says. “It’s big enough to get through the engineering builds [and] lets us keep everything in-house during the development stages.””

Apple are cam 300 de ingineri care dezvolta ecrane microLED in acest moment, si desigur ca nu-si va produce singura ecranele daca tehnologia va fi suficient de buna pentru a fi implementata in produse finite. Daca tehnologia microLED va fi gata pentru produse comerciale, atunci Apple va trebui sa se foloseasca de alte companii pentru a-si putea fabrica aceste componente, intentia americanilor fiind de a renunta la Samsung dupa ani si ani de dispute legale.

12 COMENTARII

  1. Nu știu cum vii se pare vouă , însă mie îmi place mai mult cum se vede pe un ecran iPhone decât pe unul Samsung . Mi-am luat săptămâna trecută cu S8 tocmai pentru ecran , însă nu a durat mai mult de careva ore pana când am scăpat de el , sa nu mai aud de Samsung , cel puțin deocamdată .

  2. La fel ca Microled Samsung (The Wall)? Puteau sa cumpere de la Samsung daca vroiau neaparat Microled
    Oricum sa ii uram bafta lui Apple cu Microled mai ales ca tehnologia in sine e deocamdata f costisitoare si greu de implementat /controlat ….lucru recunoscut de Samsung (la cat baga Samsung in cercetare /dezvoltare in divizia de display uri si Apple niste maruntis , nu cred ca va fii gata nici in 2-3 ani )

  3. Update : se pare ca ecranele Micro led Apple nu sunt independente, ci trebuie conectate la o placa de baza , oarecum asemanator cu lcd cu cristalul de iluminare din spate , dar nu la fel ca Amoled independent
    La Micro led Samsung nu am auzit asa ceva

  4. Păi dacă microLED are nevoie de panou de iluminare, înseamnă că grosimea va fi mai mare decât la OLED. În plus, culorile vor trebui calibrate.

  5. Daca a ajuns asta aici,laboratorul lor e acum orice dar secret nu!!Trebuie doar sa vada asta cineva de la Samsung si ori vor crea astfel de ecrane msi repede ori ar putea crea ceva chiar si mai bun!!