Apple: Laboratorul SECRET unde face Ecrane pentru a Scapa de Samsung

Apple are un laborat secret unde dezvolta noi tipuri de ecrane pentru iPhone, iPad si Apple Watch cu care spera sa scape de dependenta de Samsung.

Apple Laborator SECRET Ecrane Scapa Samsung

Apple are un foarte mare secret dezvaluit astazi, compania americana avand un laborator special in care dezvolta noi tipuri de ecrane microLED pe care spera sa le foloseasca in iPhone, iPad, Apple Watch, etc, in viitor. Apple a facut o investitie substantiala in amenajarea unui laborator in Santa Clara, California, unde vrea sa faca ecrane microLED, care sunt mai subtiri, au luminozitate mai mare si consuma mai putina energie decat ecranele OLED.

Apple spera ca in urmatorii 2 – 3 ani sa poata implementa primele ecrane microLED in Apple Watch, in timp ce in cazul iPhone ar putea trece 5 ani pana cand ecranele de acest gen ar putea fi utilizate pentru productie. Apple a facut progrese remarcabile cu aceasta tehnologie, in ultimii 3 ani ea reusind sa o aduca la stadiul in care produce in Santa Clara propriile prototipuri pentru testare cu ecrane microLED, ceva ce nu parea posibil acum 1 an.

Apple laboratorul secret unde face ecrane pentru a scapa de Samsung

Apple a cumparat in 2014 o companie specializata pe dezvoltarea de ecrane microLED, a avut laboratoare in Taiwan pentru dezvoltarea ei, insa a renuntat la ele pentru ca nu reusea sa imbunatateasca tehnologia. Apple a fost aproape de a opri proiectul acum 1 an, insa se pare ca a facut progrese remarcabile de atunci, iar acum se afla intr-un stadiu avansat al procesului de testare, ingineri care au lucrat la ecranul primului iPhone conducand proiectul.

„The technology giant is making a significant investment in the development of next-generation MicroLED screens. The California facility is too small for mass-production, but the company wants to keep the proprietary technology away from its partners as long as possible. “We put a lot of money into the facility,” this person says. “It’s big enough to get through the engineering builds [and] lets us keep everything in-house during the development stages.””

Apple are cam 300 de ingineri care dezvolta ecrane microLED in acest moment, si desigur ca nu-si va produce singura ecranele daca tehnologia va fi suficient de buna pentru a fi implementata in produse finite. Daca tehnologia microLED va fi gata pentru produse comerciale, atunci Apple va trebui sa se foloseasca de alte companii pentru a-si putea fabrica aceste componente, intentia americanilor fiind de a renunta la Samsung dupa ani si ani de dispute legale.

Articolul precedenteMAG: iPhone X cu Promotii de 1700 de LEI
Articolul următorOrange. 19 martie. Reduceri la Telefoane in Magazinul Online
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.