Romania: Iata ce Viteza de Internet ai in Roaming in UE

UE a publicat un studiu care arata ce viteza de internet mobil au in roaming cetatenii din Romania in comparatie cu viteza obtinuta pentru navigare in tara.

Romania Viteza Internet Roaming UE

Romania si restul tarilor UE au eliminat “granita” virtuala pentru roaming inca din vara trecuta, asa beneficiil din abonamentele si optiunile prepay din Romania sunt valabile si in spatiul SEE. Asta inseamna ca poti vorbi la telefon si naviga pe internet oriunde in Uniunea Europeana folosind aproximativ aceleasi beneficii precum in Romania, insa exista diferente in ceea ce priveste vitezele de internet mobil ?

Ei bine exista si asta pentru ca nu in toate tarile din Europa in care mergem putem folosi internetul 4G, sau chiar daca il folosim, vitezele sunt proaste din cauza infrastructurii mai slabe decat cea din Romania. Conform unui studiu facut de catre Comisia Europeana, viteza medie de internet mobil in Romania este de 28.74 Mbps, mai mare decat in oricare alta tara in care mergem si folosim internetul mobil in roaming.

Romania: Iata ce Viteza de Internet ai in Roaming in UE

internet roaming viteze romania ue

Ungaria este tara in care vom avea cele mai apropiate viteze de internet mobil de cele din Romania, acestea fiind de 24.88 Mbps, dupa ea venind Austria, unde vitezele ajung la 22.86 Mbps pentru roaming. Italia urmeaza cu 21.70 Mbps, Germania cu 21.21 Mbps, iar in Franta vom beneficia de viteze de internet mobil in roaming de doar 17.56 Mbps, demne de anul 2012, nu 2018.

Practic, diferenta dintre viteza medie de internet mobil in Romania si cea pe care romanii o ating cand fac roaming in UE este de 23.6%, deci aproape un sfert fata de ceea ce au in tara de origine. Exista tari ai caror cetateni au parte de diferente si mai mari intre vitezele nationale si cele de roaming, Luxembourg fiind in topul listei cu 47.1%, deci acolo vorbim despre o injumatatire a vitezelor.

7 COMENTARII

  1. Sa ma k a k pe orange ca nu mi au dat roaming la abonament , am plecat din tara si hoha semnal si cand am semnat contractul nici macar nu mi au zis

  2. Ma arunc duminica pana la Budapesta(Aquapark și altele)și am sa fac câteva speedtest-uri sa văd pe pielea mea ce și cum. Mai era un studiu mai demult cum ca Grecia e mai speedy ca România la net mobil,baliverne dom’le,nici vorba!

  3. In Grecia netul este cel ami prost de pe globu asta cred! stau de ceva ani si is in urma tare ei ! plus ca sunt si scumpe abonamentele .