Bateriile Telefoanelor Vechi EXPLODEAZA Aleator in Centre de Reciclare

Bateriile telfoanelor vechi devin o mare problema, deoarece ele au inceput sa explodeze necontrolat chiar in centrele de reciclare unde ar trebui sa fie depozitate.

Bateriile Telefoanelor Explodeaza Centre Reciclare

A arunca un telefon vechi este o solutie foarte buna de a scapa de un dispozitiv electronic de care nu mai aveti nevoie, insa din pacate in interiorul sau se ascunde ceva periculos. Vorbesc despre bateriile Li-ion, care din pacate incep sa explodeze in mod aleator in masinile de gunoi si fabricile care ar trebui sa recicleze in mod sigur aceste componente pentru dispozitive electronice.

Puteti vedea in clipurile video de mai jos cum se manifesta problemele, bateriile umflandu-se si explodand din senin, eliminand foarte mult fum in proces. Cu cat este bateria mai mare, cu atat este si pericolul mai mare, iar in general bateriile explodeaza daca au invelisul de protectie perforat, lucru usor de facut intr-o fabrica de reciclare.

Bateriile Telefoanelor Vechi Explodeaza Aleator in Centre de Reciclare

In majoritatea cazurilor bateriile ard pana se termina elementele combustibile din interior, insa in centrele de reciclare problemele sunt cu atat mai mari din cauza cantitatii mari de baterii. Ceea ce vedem este o mica parte din marea problema a pericolului pe care il reprezinta aceste baterii pentru oamenii obisnuiti, ele fiind capabile sa faca distrugeri insemnate, daca nu sunt atent supravegheate.

Din pacate, se poate observa ca nici macar centrele de reciclare nu depoziteaza cum trebuie bateriile si sunt in pericol de a exploda cu totul daca suficient de multe baterii explodeaza. Acestea fiind spuse, ar fi bine ca intr-o buna zis a se gaseasca noi metode de a crea baterii pentru telefoane, care sa fie si mult mai sigure decat cele actuale.