Google Chrome: Extensia EXTREM de Utila de care Trebuie sa Stii

Google Chrome are de foarte putin timp o noua extensie extrem de utila de care oricine ar trebui sa stie, multumita functionalitatii avansate pe care o ofera.

Google Chrome Extensia Utila Trebuie Stii

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta pentru navigare pe internet, iar asta inseamna ca pentru el exista si o multitudine de extensii foarte utile lansate de catre diversi dezvoltatori, insa exista una foarte importanta de care trebuie sa stii. Google Chrome are disponibila o noua extensie care le permite utilizatorilor sa afle rapid daca una, sau mai multe, dintre parolele pe care le folosesc au fost dezvaluite in vreo lista de parole publicata de catre hackeri pe internet.

Google Chrome permite instalarea extensiei PassProtect a celor de la Okta, compania permitandu-le utilizatorilor sa afle in cateva secunde daca oricare dintre parolele lor au fost compromise vreodata de catre hackeri. Extensia permite interogarea unei baze date a Okta prin intermediul Google Chrome, parola folosita pentru logare intr-un website fiind in mod automat analizata de catre extensie, utilizatorul vazand un mesaj de alerta precum cel de mai jos, daca parola a fost compromisa.

Google Chrome: Extensia EXTREM de Utila de care Trebuie sa Stii

Google Chrome Extensia Utila Trebuie Stii 1

Google Chrome transmite aceste informatii in mod securizat catre baza de date a celor de la Okta, iar compania sustine ca nu vede in vreun moment ce combinatie de caractere a trimis utilizatorul pentru verificare. Numele de utilizator folosit pentru logare in website nu ar fi analizat de catre aceasta extensie pentru Google Chrome, deci teoretic cei de la Okta nu ar avea ce sa faca cu parola fara numele de utilizator, insa aceasta optiune va fi implementata in viitor.

Google Chrome este de foarte mult timp in atentia hackerilor, iar asta deoarece exista foarte multi utilizatori ai programului, si foarte multe oportunitati pentru hackeri de a face bani de pe urma lor. Foarte multe parole au fost furate si divulgate pe internet de-a lungul timpului de catre hackeri, iar aceasta extensie pentru Google Chrome va poate ajuta sa va securizati datele pentru a fi siguri ca nimeni nu va va putea accesa vreodata datele.

Google Chrome are disponibila noua extensie in aceasta pagina.