Exploit-ul LTE PERICULOS care Afecteaza TOATE Telefoanele

Retelele LTE sunt afectate de un nou tip de exploit care pune in pericol toate tipurile de telefoane mobile care se conecteaza la ele de la distanta.

Exploit LTE Afecteaza Telefoanele 349853

LTE, sau 4G pentru majoritatea romanilor, a fost gandit ca un standard care sa ofere posibilitatea de a naviga pe internet la viteze mari, si in siguranta, insa din pacate acest lucru nu se intampla pentru toata lumea. Conform unor experti in securitate informatica, un exploit descoperit in retelele LTE le permite hackerilor sa controleze traficul de internet si sa directioneze utilizatorii obisnuiti catre website-uri malitioase, fara ca ei sa stie acest lucru.

aLTEr este denumirea atacului, pe care il aveti demonstrat mai jos, el folosind-se de o vulnerabilitate a retelelor LTE pentru a modifica traficul DNS si a directiona utilizatorii spre orice website-uri doresc hackerii. Desigur ca procedura de exploatare a retelelor LTE nu este usor de realizat, insa atunci cand ea este folosita, utilizatorul poate fi directionat spre un website unde i se pot furat date, sau chiar bani, totul in timp ce el crede ca este in deplina siguranta.

Exploit-ul LTE PERICULOS care Afecteaza TOATE Telefoanele

Retelele LTE pot fi totusi atacate si in alte moduri, astfel ca un dispozitiv aflat in apropierea unui telefon poate intercepta traficul LTE facut de catre utilizator si poate analiza datele pe care le transmite in momentul navigarii pe internet. In ciuda faptului ca traficul LTE ar trebui sa fie criptat, se pare ca vulnerabilitatea permite interceptarea unei cantitati suficiente de date astfel incat o persoana sa isi poata da seama ce fel de website-uri vizita in mod frecvent.

Atacurile acestea prin retelele LTE nu pot fi facute foarte usor, ci pot fi realizate doar in imediata apropiere a victimei, iar echipamentul care permite intreaga procedura costa cam 4000 de dolari, deci nu este chiar la indemana oricui. Chiar si asa, cea mai mare problema dintre toate, este ca vulnerabilitatea nu poate fi acoperita de catre operatorii de telefonie mobila, dar website-urilse pot proteja daca activeaza HSTS, sau extensii pentru securitatea serverelor DNS.

1 COMENTARIU