Apple: PRIMA Companie din ISTORIE cu Valoare de 1000 MILIARDE Dolari

Apple a devenit prima companie din istorie a carei valoare a capitalizarii bursiere a depasit suma record de 1000 de miliarde de dolari.

Apple Companie Valoare 1000 MILIARDE Dolari

Apple a devenit astazi prima companie din istorie care a atins o capitalizare bursiera de 1000 de miliarde de dolari, iar asta dupa cativa ani de zvonuri privind posibilitatea de a o atinge. Conform presei americane, valoarea actiunilor Apple, care a trecut de 200 de dolari zilele trecute, a atins acum pragul care a crescut valoarea companiei la 1000 de miliarde de dolari.

Apple scrie istorie astazi cu aceasta realizare, deoarece pana acum alte cateva companii au fost foarte aproape de a atinge o asemenea capitalizare bursiera, insa cei din Cupertino au atins-o primii. Cei de la Yahoo! au listat pentru prima oara Apple cu o capitalizare bursiera de 1000 de miliarde de dolari acum cateva ore, insa se pare ca in realitate ea ar fi fost atinsa abia acum.

Apple: PRIMA Companie din ISTORIE cu Valoare de 1000 MILIARDE Dolari

Apple atinge aceasta capitalizare record la doar cativa ani dupa ce analistii spuneau ca ea se indreapta spre faliment, plecarea lui Steve Jobs generand multe discutii despre viitorul companiei. Tim Cook a aratat totusi ca este omul perfect pentru a controla o companie ca Apple, iar astazi toata munca sa este incununata de succes, asa cum si merita presedintele companiei.

“Apple Inc became the first $1 trillion publicly listed U.S. company on Thursday, crowning a decade-long rise fueled by its ubiquitous iPhone that transformed it from a niche player in personal computers into a global powerhouse spanning entertainment and communications.”

Apple este prima companie listata pe burse care atinge o capitalizare bursiera de 1000 de miliarde de dolari, deci nu luam in calcul companiile private care ar fi avut o asemenea valoare. Desigur ca aceasta realizare nu va fi de lunga durata, pentru ca inaintea lansarii unor noi modele ale iPhone preturile actiunilor scad, insa ele au obiceiul sa creasca rapid dupa lansarea telefoanelor.