WhatsApp: ATENTIE la PROBLEMA ASCUNSA de Facebook

WhatsApp are o problema foarte mare, pe care compania Facebook a ascuns-o pana in prezent, dar de care trebuie sa stii, pentru ca te afecteaza direct.

WhatsApp PROBLEMA ASCUNSA Facebook

WhatsApp are o problema foarte mare pe care a ascuns-o pana acum de utilizatorii din lumea intreaga, iar asta desi acum cateva saptamani compania a anuntat impreuna cu Facebook si Google o schimbare foarte importanta. Mai exact, orice backup al WhatsApp nu va consuma spatiul Google Drive, multumita unei intelegeri facute intre Facebook si Google, insa din pacate in spatele acestei schimbari se ascunde si o foarte mare problema, ascunsa pana acum de companie.

WhatsApp a confirmat in cursul zilei de ieri faptul ca orice backup facut de catre utilizatori prin platforma Google Drive nu va avea mesajele criptate, asa cum se intampla cu cele care sunt disponibile in serverele companiei. Cei de la WhatsApp nu ofera explicatii si pentru motivele din cauza carora nu poate fi pastrata criptarea mesajelor din backup-urile salvate in cadrul Google Drive, insa utilizatorii trebuie sa stie ca acele date pot fi accesate in orice moment de oricine are acces la backup.

WhatsApp: ATENTIE la PROBLEMA ASCUNSA de Facebook

WhatsApp sustine si ca pozele se afla in aceeasi situatie, compania americana neputand proteja continutul backup-urilor cat timp acestea sunt salvate in cadrul Google Drive, asa ca utilizatorii au datele in pericol. Probabil vom afla si de ce WhatsApp nu poate crea backup-uri care sa fie protejate in Google Drive, insa am o vaga impresie ca totul face parte din intelegerea pe care Facebook si Google au facut-o pentru a stoca informatiile gratuit acolo.

“Fișiere media și mesajele pe care le salvați pe Google Drive nu sunt protejate prin procesul de criptare integrală oferit de WhatsApp.”

Whatsapp permite si folosirea altor servicii pentru a salva backup-uri, iar daca nu aveti informatii importante in aplicatia de mesagerie, atunci puteti folosi fara probleme Google Drive, care este un serviciu foarte bun, criptat fata de exterior. WhatsApp permite folosirea gratuita a Google Drive pentru a stoca in mod gratuit backup-uri inca de acum, iar din noiembrie cele mai vechi de 1 an de zile vor fi sterse automat daca nu se mai fac si alte actualizari.