Toate Amintirile Tale vor putea fi DESCARCATE din Creier

Toate amintirile tale vor putea fi descarcate direct din creier si stocate in medii de stocare fizice, iata ce va permite aceste actiuni crezute imposibile.

amintiri descarcate creier

Memoria umana este ceva ce pana acum nimeni nu a reusit in realitate sa copieze, sau cel putin in mod public nu s-a confirmat ca amintirile din creier pot fi transferate pe un suport fizic, dar acest lucr se schimba. Conform unor cercetatori americani, in cam 10 ani ar trebui sa apara pe piata primele implant-uri care vor permite stimularea memoriei, iar peste vreo 20 de ani ar trebui sa putem descarca efectiv amintirile noastre in medii de stocare fizice.

Cercetatorii spun ca initial implant-urile de acest gen vor putea modifica, sau intensifica amintirile pe care le avem, deci acele fractiuni de secunda in care va amintiti de ceva, s-ar putea transforma intr-o amintire mult mai completa. Stim cu totii ca oamenii exploateaza un procent extrem de mic din potentialul real al creierului, iar acest gen de implanturi pot permite accesarea unor amintiri care in mod normal n-ar fi accesibile din cauza limitarilor pe care le are corpul uman.

Toate Amintirile Tale vor putea fi DESCARCATE din Creier

Descarcarea amintirilor in medii de stocare fizice vine si cu probleme, iar asta pentru ca datele preluate din creierele noastre vor putea fi accesate de hackeri daca nu sunt protejate asa cum trebuie. Cercetatorii au colaborat cu Kaspersky pentru a analiza vulnerabilitatile care apar atunci cand amintirile oamenilor sunt descarcate intr-un mediu de stocare extern, iar din pacate in momentul de fata exista multe moduri in datele pot fi interceptate in transfer, sau furate dupa transfer.

“Memory implants are a real and exciting prospect, offering significant healthcare benefits,” says Laurie Pycroft, doctoral researcher in the University of Oxford Functional Neurosurgery Group. “The prospect of being able to alter and enhance our memories with electrodes may sound like fiction, but it is based on solid science, the foundations of which already exist today. Memory prostheses are only a question of time. Collaborating to understand and address emerging risks and vulnerabilities, and doing so while this technology is still relatively new, will pay off in the future.”

Avand in vedere ca stimularea creierului cu implant-uri fizice, si transferarea de date din creier catre dispozitive fizice de stocare va deveni o realitate in urmatorii ani, va fi interesant de vazut si ce fel de masuri de protectie vor fi oferite. Ca sa fiu complet sincer, trebuia sa ne asteptam ca la un moment dat sa apara tehnologii care sa permita controlarea mai usoara a creierului, sau chiar descarcarea de amintiri din memorie, dar trebuie sa ne asteptam si la problemele din spatele acestor tehnologii.