iPhone X. PROBLEMA GRAVA Descoperita in iOS 12

iPhone X. O problema foarte grava a fost descoperita in iOS 12 pentru telefoanele companiei Apple, hackerii reusind sa o demonstreze pentru lumea intreaga.

iphone x problema ios 12

iPhone X. O problema grava a fost descoperita in sistemul de operare iOS 12 al companiei Apple, iar din pacate un hacker a si demonstrat-o in cadrul unei conferinte de securitate informatica. Problema grava a iPhone X din iOS 12 le permite hackerilor sa recupereze orice fel de poze, sau alte fisiere, sterse deja de catre utilizatori, ceva ce in mod normal e oricum posibil, dar numai pentru detinatorul telefonului.

iPhone X. Procedura de extragere a acestor fisiere sterse deja este posibila printr-o vulnerabilitate descoperita in Safari, dar doar atunci cand utilizatorul e conectat la o retea Wi-Fi sparta. In acel punct, hackerii pot exploata vulnerabilitate existenta in iOS 12, inclusiv in iOS 12.1, pentru a fura pozele si fisierele care au fost sterse, totul fara ca utilizatorul sa stie.

iPhone X. PROBLEMA GRAVA Descoperita in iOS 12

iPhone X. Pozele extrase de catre hackeri sunt cele care raman disponibile in sectiunea de poze sterse de catre utilizatori, adica acelea care mai pot fi recuperate timp de 30 de zile. Teoretic, un hacker n-ar trebui sa aiba acces la ele, insa se pare ca pe iPhone X si Safari este posibil furtul lor, iar compania Apple a lasat aceasta vulnerabilitate nerezolvata, probabil pentru ca nu stia de ea.

Richard Zhu and Amat Cama discovered the issue at a contest for hackers to find iOS and Android bugs, and revealed it in a demo this week. They connected to the device (which was running iOS 12.1) through a malicious Wi-Fi access point and exploited a vulnerability in a just-in-time (JIT) compiler, which helps iPhones run faster by processing code while a program is running, rather than in advance.

iPhone X. Hackerii au castigat nu mai putin de 50.000 de dolari multumita vulnerabilitatii pe care au descoperit-o, iar compania Apple a fost notificata in legatura cu existenta sa. Avand in vedere ca aceasta problema inca exista in iOS 12.1, ramane de vazut cam cand va fi rezolvata de catre cei din Cupertino, dar teoretic n-ar trebui sa dureze prea mult, nu?