Orange. OFICIAL, CAND LANSEAZA 5G in Romania

Orange. Anuntul oficial privind lansarea 5G in Romania a fost facut deja de catre operator, iata cand va avea loc activarea retelei si in tara noastra.

orange 5g

Orange. Cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania a facut si primul anunt privind lansarea retelei 5G in tara noastra, si se pare ca e mult mai aproape decat va imaginati multe dintre voi. Ieri a avut loc un eveniment important in Paris, in cadrul caruia CEO-ul grupului Orange a anuntat foarte multe noutati importante, printre ele numarandu-se si informatii despre lansarea retelelor 5G in Europa, Romania facand parte din primul val.

Orange. Conform CEO-ului grupului, Stephane Richard, Romania va avea o retea 5G de la operator in anul 2019, Bucuresti fiind, cel mai probabil, unul dintre cele 17 orase in care va fi lansata aceasta tehnologie de catre operator. Orange intentioneaza sa lanseze retele 5G in 17 orase din Romania, Franta, Polonia, Spania, Belgia si Luxembourg, fara a se spune care vor fi acestea, cu un an inainte ca acoperirea sa fie extinsa la o scara mai larga in tarile unde grupul e activ.

Orange. OFICIAL, CAND LANSEAZA 5G in Romania

Orange. Desi e posibil ca in Romania reteaua 5G sa fie lansata in mai mult de un oras, insa nu mi-as face foarte mari sperante cu privire la asta, Bucuresti fiind cel mai probabil prioritatea pentru operator. Orange a facut anula cesta teste si la Cluj pentru lansarea retelei 5G, prezentand beneficiile pe care aceasta le aduce, asa ca nu e greu de crezut ca ar putea oferi si acolo tehnologia de la bun inceput, insa n-am informatii cu privire la planurile de lansare.

Orange will next year roll out 5G technology in 17 major European cities across Belgium, France, Luxembourg, Poland, Romania and Spain as it prepares for a full-scale commercial launch in 2020. French cities confirmed for 5G trial action include Lille, Paris, Marseille and Nantes.

Orange. Reteaua 5G din Romania nu va fi lansata inaintea verii, iar asta pentru ca prin primavara operatorul va organiza intalniri cu diverse companii pentru a le prezenta beneficiile pe care le aduce utilizarea acestei tehnologii. Deasemenea, companiile vor fi primele care se vor bucura de posibilitatea de a folosi retelele 5G, iar clientii Orange vor avea, cel mai probabil, posibilitatea de a testa tehnologia in magazine, si cam atat, in lipsa unor telefoane compatibile, care vor ajunge abia prin 2020.