iOS. ATENTIE! Aplicatiile INREGISTREAZA TOT ce faci pe Ecran

Unele dintre cele mai populare aplicatii pentru iOS inregistreaza TOT ceea ce facem pe ecranele telefoanelor noastre, iata cat de grava este problema.

ios inregistrare ecran

iOS. O dezvaluire socanta a fost facut astazi, pentru ca aplicatii populare pentru sistemul de operare al companiei Apple inregistreaza tot ce face pe ecrane. Desi problema pare una desprinsa din lumea Android, aplicatii foarte populare, chiar si ale liniilor aeriene, aveau software care inregistra tot ce faceau utilizatorii iOS pe ecrane in timpul folosirii, ceea ce este ireal.

iOS. Fiecare apasare si glisare facute pe ecranele telefoanelor erau monitorizare si inregistrate, inclusiv decatre aplicatia Hotels.com, totul fiind transferat in serverele firmelor de monitorizare, si a celor care detin aplicatiile. Toate aplicatiile care aveau software de monitorizare au folosit serviciile unei companii numita Glassbox, ea avand deasemenea acces la aceste date.

Partea cea mai proasta este ca inclusiv fiecare apasare de tasta facuta de catre utilizatori era inregistrata in aceste aplicatii, asa ca datele conturilor, si alte informatii confidentiale, erau inregistrate. In cazul aplicatiei Air Canada, date precum numerele de bilete, zboruri, datele cardurilor, numere de pasapoarte, etc, erau vizibile pentru angajatii care monitorizau traficul din aplicatie.

These session replays let app developers record the screen and play them back to see how its users interacted with the app to figure out if something didn’t work or if there was an error. Every tap, button push and keyboard entry is recorded — effectively screenshotted — and sent back to the app developers. The App Analyst said that while Hollister and Abercrombie & Fitch sent their session replays to Glassbox, others like Expedia and Hotels.com opted to capture and send session replay data back to a server on their own domain. He said that the data was “mostly obfuscated,” but did see in some cases email addresses and postal codes. The researcher said Singapore Airlines also collected session replay data but sent it back to Glassbox’s cloud.

Niciuna dintre aplicatiile care inregistreaza tot ceea ce facem pe ecrane nu mentioneaza in mod explicit acest lucru pentru utilizatori, deci totul este facut in secret, fara ca oamenii sa stie. Totul pare un cosmar desprins din Android, insa in realitate este ceva ce se intampla in iOS de foarte mult timp, si desigur ca Apple va spune ca nu stia nimic, si va “ajuta” dezvoltatorii sa elimine functiile acestea, temporar.

18 COMENTARII

  1. Nu e vorba de OS, ci de permisiune pe care acesta le primește de la noi, și pe care NU MULTI le CITESC înainte de a acorda permisiuni unei aplicații!
    Oricum, Apple va lua masuri și va garantez ca acei dezvoltatori nu vor mai putea publica în viata lor aplicații în AppStore!

  2. Sa nu-mi spui ca Android este ca te faci de rusine. 😀

    Nu am vazut vreun articol in care a laudat Apple pentru ca a inchis Google si Facebook (App) pentru anumite probleme de privacy. Apple = bani, vizualizari si asa mai departe. Intelegem.

  3. Da, e grav ceea ce s a întâmplat, dar pana la urma asta este diferența între Google și Apple! Accidente se întâmplă.. Dar pe unul îl doare în cot și pana rezolva o problema trec luni de zile, iar altul rezolva problemele în minute, și lansează update uri după update-uri pentru ca vrea sa și păstreze “curtea” curata și sa și protejeze utilizatorii!

  4. Ăsta e genul de articol care îi pune pe Mute pe Serebehehe și pe alți trolli mai lipsiți de importanță care de altfel spumega la fiecare articol despre problemele Android.
    Nu știu ce spune inteligentul Leo MuC despre problema asta…
    Ar fi fair-play din partea tuturor să admitem că asemenea probleme pot apărea pe orice sistem de operare și că iOS nu este imun, ci doar are o imagine frumos zugrăvită cu minciuni.

  5. Sistemul de operare trebuie să interzică asemenea privilegii pe care le pot obține aplicațiile,așadar este o problemă de sistem de operare.

  6. Cred ca glumesti daca ai scris asta sau doar faci misto de Google. Androidul este mult mai vulnerabil cu probleme de 100 de ori mai mari dar nu este atat de mediatizat pentru ca nimeni nu da doi bani pe Android. Poti scrie un articol despre iOS si unul despre Android sa vezi care este mai vizualizat. Recent am luat un virus pe Pixel si a trebuit sa formatez telefonul, acasa la Google.

  7. Serios? Tu crezi ceea ce scrii?
    1. Ce virus ai luat tu pe Pixel, și cum ai formatat tu telefonul? Tu confunzi un sistem smartphone + Android cu un sistem PC + Windows ???

    2. Ce dovezi ai că Android este mai vulnerabil cu probleme de 100 ori mai mari decât ale ios? Arată-mi dovezi palpabile, nu părerile tale de iFan.

    3. Nimeni nu dă 2 bani pe Android? Hahahahaha…. Este tocmai invers, și anume că hackerii nu dau 2 bani pe iOS pentru că are o cotă de piață mică. Android este ținta hackerilor pentru că este prezent pe mai multe dispozitive.

    4. Poți vedea singur câte comentarii au articolele despre Android, Samsung, Google, etc față de articolele despre iPhone, iOS, Apple, etc. Diferența este covârșitoare, în sensul în care numărul de comentarii este proporțional cu cele două cote de piață ale sistemelor de operare.

  8. admitem Viorica, ca iOS nu e perfect si mai are unele probleme si nici “imun” nu este.
    L-ai demontat, impachetat, zacpac pe @eleski in 4 puncte. Sigur aveai un puls de peste 100bpm in timp ce ai scris comentul pentru @eleski :)))

  9. admitem Viorica, ca iOS nu e perfect si mai are unele probleme si nici “imun” nu este.
    L-ai demontat, impachetat, zacpac pe @eleski in 4 puncte. Sigur aveai un puls de peste 100bpm in timp ce ai scris comentul pentru @eleski :)))