Facebook, ATENTIE, VESTE URIASA pentru Android

Facebook, o veste uriasa pentru utilizatorii de telefoane Android a venit astazi, iata ce schimbare TREBUIE SA FACI chiar acum in aplicatia pentru telefoane.

Facebook android

Facebook, are o veste foarte importanta pentru toti utilizatorii Android din lumea intreaga, o schimbare asteptata de catre foarte multa lume fiind intr-un final oferita, dupa foarte mult timp de asteptare, din pacate. Mai exact, incepand de astazi, utilizatorii de telefoane Android au posibilitatea de a bloca monitorizarea locatiei GPS atunci cand nu folosesc aplicatia celor de la Facebook, ceea ce era o incalcare a vietii private, dar americanilor nu le prea pasa.

Android nu avea, ca iOS, posibilitatea de a bloca accesarea locatiei GPS atunci cand aplicatia Facebook nu era folosita de catre utilizator, insa iata ca lucrurile s-au schimbat si totul are legatura cu ceva de saptamana trecuta. V-am spus atunci ca Facebook urmareste locatia GPS a oamenilor pe care ii considera a fi o “amenintare” pentru companie, sau angajatii sai, iar aceasta dezvaluire a dus la oferirea acestei functii pentru Android.

Android are acum optiunea de a bloca monitorizarea GPS a Facebook, nedorita de oameni

Android are aceasta functie oferita la cativa ani de zile dupa ce Facebook a fost obligata de catre Apple sa implementeze in iOS optiuni pentru ca locatia GPS sa fie accesata doar cand aplicatia e folosita efectic de utilizator, nu tot timpul. Platforma Android a celor de la Google a fost o sursa de foarte multe abuzuri din partea companiei Facebook, care a facut exact ceea ce a vrut, insa iata ca acum, cel putin teoretic, utilizatorii incep sa aiba control asupra intimitatii lor.

Facebook nu activeaza automat aceasta setare dupa instalarea celei mai recente actualizari pentru aplicatie, ci utilizatorii trebuie sa o faca manual din meniul pentru setarile privind localizarea prin GPS. Problema este ca, exact precum in trecut, Facebook nu poate fi crezuta fara dubiu de catre nimeni, pentru ca vorbim despre o companie care “minte asa cum respira”, iar in trecut a mintit fara rusine foarte multe persoane, asa ca de ce nu ar face-o inclusiv acum ?

Daca folositi aplicatia Facebook pe telefoanele Android, va recomand sa dezactivati monitorizarea prin GPS atunci cand nu folositi aplicatia, si sa va bucurati de imbunatatirea autonomiei bateriei rezultata din aceasta actiune.