Sony XPERIA 1, PREMIERA cu Ecran 4K OLED HDR

Sony XPERIA 1, o premiera uimitoare este pregatita de catre Sony, acesta fiind primul smartphone care are un ecran 4K OLED HDR implementat de japonezi.

Sony XPERIA 1 4K HDR OLED

Sony XPERIA 1, noul model de smartphone ar putea fi prezentat in cadrul Mobile World Congress 2019 de catre compania japoneza, si ar urma sa vina cu o premiera impresionanta pentru lumea smartphone. Mai exact, Sony XPERIA 1 urmeaza sa fie lansata cu primul ecran 4K OLED HDR din istorie, iar asta in timp ce pana acum telefoanele din aceasta serie au avut ecrane P-OLED 4K implementate de catre cei de la Sony.

Sony XPERIA 1, noul telefon vine si cu o schimbare pentru strategia privind denumirile telefoanelor, japonezii renuntand la XZ din denumire pentru a folosi doar o simpla cifra, facand lucrurile mult mai simple. Sony XPERIA 1 vine cu un ecran 4K OLED HDR care are rata de aspect 21:9, fara a se sti deocamdata si ce diagonala este folosita, desi este destul de clar una de peste 6 inch, telefonul fiind cu mult mai ingust decat alte modele lansate pana acum.

Sony XPERIA 1 vine cu primul ecran 4K OLED HDR pentru smartphone-uri

Sony XPERIA 1 Ecran 4K OLED HDR

Sony XPERIA 1, pentru a sustine aceasta rezolutie 4K, telefonul va avea si un nou chip Qualcomm Snapdragon 855, cu 6 GB de memorie RAM, si minim 128 GB spatiu de stocare, Android 9 urmand a fi deasemenea folosit. Cred ca 8 GB RAM ar fi fost mult mai utili in acest context, insa chiar si asa Sony XPERIA 1 ar trebui sa fie interesant pentru destul de multe persoane, dar conteaza foarte mult si ce pret urmeaza sa aiba acest model de smartphone.

https://twitter.com/evleaks/status/1098650521487982593

Sony XPERIA 1, va avea deasemenea si o baterie cu capacitate de 4400 mAh, suficient de mare pentru a sustine un ecran 4K OLED HDR, care are nevoie de multa energie pentru a functiona in mod corect. Din pacate nu se stie ce pret urmeaza sa aiba acest nou smartphone foarte interesant pregatit de catre compania Sony, insa daca Sony XPERIA 1 nu va fi vandut la preturi decente, atunci e putin probabil sa aiba parte si de succes pe piata.