RCS & RDS. REVOLUTIA pornita de Digi in Romania

RCS & RDS. La finalul anului trecut grupul de telecomunicatii a pornit o adevarat revolutie in Romania, iata ce schimbare majora a dat nastere unei evolutii neasteptate.

RCS & RDS revolutie

RCS & RDS. Anul trecut grupul de telecomunicatii din Romania a dat startul unei revolutii cu o premiera la care probabil ca putina lume se astepta sa vada la acel moment intr-o tara precum a noastra. Mai exact, pe final de an 2018 cei de la RCS & RDS au lansat Digi 4K, primul post de televiziune 4K din Romania, el fiind oferit in momentul de fata pentru toti clientii din Romania care au televizoare compatibile, costul lunar pentru vizionarea canalului de televiziune fiind de 5 LEI pe luna.

RCS & RDS. Transmisiunile 4K sunt destul de limitate in acest moment, cei de la Digi transmistand evenimente sportive, documentare, muzica, si cam atat, continutul 4K fiind destul de limitat, dar si scump de licentiat. Dupa ce a fost oferit gratuit pentru o perioada de timp, Digi 4K este oferit de prin februarie doar cu plata, insa pana acum cei de la RCS & RDS n-au dezvaluit cam cata lume a ales sa activeze postul de televiziune in grila de programe.

RCS & RDS. REVOLUTIA pornita de Digi in Romania

RCS & RDS. Desi nu se stie public cam cati romani au activat Digi 4K, in Romania a fost totusi recent aprobata licenta de difuzare pentru un alt post de televiziune care sa emita in rezolutie 4K pentru clienti. Mai exact, Travel Mix 4K urmeaza sa fie al doilea post de televiziune din Romania, dupa Digi 4K, care va transmite in format 4K misiuni pentru romani, iar cei de la RCS & RDS ar trebui sa il aiba deasemenea in grila din momentul in care va fi oferit.

RCS & RDS. Cei de la Digi au luat multa lume prin surpindere cu decizia de a lansa primul post de televiziune 4K in Romania, insa iata ca totul a fost doar inceputul unei revolutii in domeniul televiziunii. Da, inca exista posturi romanesti importante care nu au trecut la emisia HD, sau Full HD, insa cred ca exista planuri si pentru altele de a transmite in format 4K, RCS & RDS parand sa dea un imbold pentru adoptarea acestei tehnologii si in Romania.

RCS & RDS. Desigur ca e nevoie si ca vanzarile de televizoare 4K sa creasca, insa acestea devin tot mai ieftine, dupa cum puteti vedea aici, asa ca motive sa fie ignorate nu prea mai exista.