Android Folosit in Cea mai MARE retea Botnet din ISTORIE

Android a fost folosit de catre hackeri pentru a crea cea mai mare retea botnet din istorie, iata cum s-a luptat Google cu ea, si care este situatia in acest moment.

android botnet

Android a fost sistemul de operare exploatat de catre un malware numit Chamois pentru a fi creata cea mai mare retea botnet din istorie, “libertatea” din sistemul de operare al Google fiind exploatata pentru a face rau. Mai exact, malware-ul Chamois a fost implementat in foarte multe aplicatii pentru sistemul de operare Android, iar hackerii din spatele sau au reusit sa creeze o retea de tip botnet care era compusa din 21 de milioane de dispozitive.

Reteaua botnet compusa din 21 de milioane de terminale cu sistem de operare Android era controlata de la distanta de catre hackeri prin intermediul malware-ului Chamois, si putea “pune la pamant” cam orice din mediul online. Folosindu-se de acest malware, hackerii putea accesa orice fel de date din telefoanele si tabletele Android, putand desigur sa controleze si diverse functii de la distanta, totul fara ca utilizatorul sa stie de fapt ce se intampla in produsul sau.

Android Folosit in Cea mai MARE retea Botnet din ISTORIE

Chamois a aparit in 2016 pentru prima oara, in 2017 compania Google spunand ca malware-ul a fost eliminat din aplciatiile sale, insa in martie 2018 erau 21 de milioane de terminale Android infectate cu el. Cei de la Google au pierdut lupta cu Chamois la inceputul anului 2018, insa in a doua parte a anului au reusit sa curete intr-o mare masura telefoanele si tabletele Android de acest malware, totul incepand cu aplicatiile publicate in Google Play.

Apps containing code associated with the Chamois malware family first surfaced on Google Play in August 2016, followed by version 2 in November 2016. At its peak, in March 2018, Chamois had infected 20.8 million devices, Android security engineer Maddie Stone said at the Kaspersky Security Analyst Summit. Infected devices were commandeered into a botnet, and received instructions from a remote command-and-control server.

Chamois s-a raspandit cu succes prin Google Play inainte ca Google sa poata bloca prima varianta a sa, insa a doua lansata pe final de 2017 s-a raspandit in cele 21 de milioane de terminale Android pentru a crea cea mai mare retea botnet din istorie. Numarul foarte mare de terminale Android putea fi directionat spre orice infrastructura online pentru a o bloca in totalitate, si e foarte posibil ca asta sa se fi intamplat, hackerii controland o armata uriasa de “telefoane zombie”.

Android a avut si inca are foarte multe probleme din cauza malware-ului si a virusilor, insa Chamois este de departe unul dintre cele mai prolifice de pana in momentul de fata.