Apple va avea PROBLEME MARI cu iPhone din cauza Japoniei

apple probleme iphone japonia

Apple va avea probleme mari cu iPhone din cauza Japoniei, care a decis sa interzica din 4 iulie exporturile catre Coreea de Sud pentru doua materiale folosite in fabricarea ecranelor OLED. Apple cumpara multe ecrane OLED pentru iPhone de la Samsung, care le produce si in Coreea de Sud, deci situatia o va afecta.

Apple a devenit unul dintre cei mai mari cumparatori de ecrane OLED pentru telefoane mobile din 2017, cand a lansat iPhone X, Samsung fiind singurul furnizor. Japonia va limita capacitatea Samsung de a produce ecranele OLED in cantitati foarte mari, cel putin pe termen scurt, iar asta va afecta si Apple, care pregateste lansarea unor noi telefoane.

Disputa dintre Japonia si Coreea de Sud nu are legatura cu Apple, dar asta conteaza mai putin, deoarece in final si productia de ecrane OLED e afectata. Samsung are nevoie de aceste ecrane si pentru telefoanele sale, iar daca productia e limitata, nu va oferi pentru cei de la Apple majoritatea productiei, deci americanii vor suferi.

“Japan plans to tighten restrictions on the export of high-tech material used in smartphones and chips to South Korea from July 4. The materials to be restricted are fluorinated polyimide which is used in smartphone displays, and resist and high-purity hydrogen fluoride (HF), which is used as an etching gas in the making of semiconductors.”