OFICIAL, Vanzarea Telekom pe BUCATI se Apropie foarte RAPID

Telekom. Vanzarea pe bucati a grupului din Romania se apropie foarte rapid, si este confirmata in mod oficial de catre informatii de la autoritatile romane.

Telekom vanzare bucati oficial

Telekom. Compania de telecomunicatii va fi vanduta pe bucati catre alte companii din Romania, dar si unul, sau mai multe, grupuri de investitii din Rusia, iar lucrurile se apropie foarte rapid de indeplinire. Ministerul Comunicatiilor a confirmat faptul ca o infuzie de capital facuta in Telekom recent are rolul de a sterge datoriile pe care compania le avea fata de grupul elen OTE, care detine si pachetul majoritar de actiuni la grup.

Telekom. OTE a facut o infuzie de capital de 800 de milioane de euro pentru a putea sterge datoriile companiei, insa asta nu afecteaza in vreun fel participatia pe care o are statul roman la divizia de servicii fixe. Totusi confirmarea venita de la Ministerul Comunicatiilor privind infuzia de capital in cadrul Telekom este o confirmare a faptului ca este pregatita vanzarea companiei, discutiile fiind deja avansate, si datand inca de prin primavara.

OFICIAL, Vanzarea Telekom pe BUCATI se Apropie foarte RAPID

Telekom. Stim inca de acum cateva luni ca grupul va fi vandut catre RCS & RDS, Orange, si cel putin un grup de investitii din Rusia, deci nu va exista o singura companie care va prelua tot, asa cum s-a intamplat in 2014. Atunci Deutsche Telekom a preluat, prin OTE, atat Cosmote, cat si Romtelecom, formand grupul Telekom, dar din pacate se pare ca afacerile din Romania nu produc profitul pe care si-l doresc germanii, asa ca renunta la tot.

“Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în calitate de instituție publică abilitată să gestioneze interesele Statului Român ca acționar minoritar relevant (deținând 45,99% din acțiuni) în Telekom România Comunication (fosta Romtelecom) urmărește protejarea intereselor legitime ale statului român dar și asigurarea unor servicii de comunicații electronice, de cea mai bună calitate și la cele mai bune prețuri posibile, pentru publicul din România. În acest sens, conform celor agreate între acționari (Grupul OTE și Ministerul Comunicațiilor Societății Informaționale) majorarea capitalului social al Telekom România Comunication (fosta Cosmote) rezultă în păstrarea aceleiași structuri de acționariat, respectiv – Grupul OTE 70% și Telekom Romania 30% – dar cu eliminarea datoriilor pe care Telekom Mobile Comunication le avea față de grupul OTE.”

Telekom. In ciuda faptului ca vorbim despre un grup care genereaza venituri de peste 1 miliard de euro anual, si incasari de peste 100 de milioane de euro anual, iata ca Deutsche Telekom vrea totusi sa scape de totul din Romania. Vanzarea pe bucati a Telekom nu va fi in beneficiul nimanui, deoarece RCS & RDS va lua partea de televiziune, Orange partea de telefonie mobila, iar divizia de internet va ajunge la rusi, ceea ce e o problema.

Telekom. Compania inca nu a facut vreun anunt vis-a-vis de numeroasele speculatii care exista in presa cu privire la vanzarea sa, insa se apropie de punctul in care nu va mai putea nega nimic.