RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMA GRAVA pentru Clienti

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au o problema foarte grava de care toti clientii trebuie sa stie, si de care trebuie sa se pazeasca foarte atenti.

RCS & RDS alerta roaming

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au avut un anunt foarte important facut de catre autoritatile din Romania pentru clientii companiilor, si exista o problema foarte mare de care trebuie sa stiti chiar acum. Mai exact, ANCOM i-a avertizat pe clientii de la RCS & RDS, si nu numai, in legatura cu platfonul pentru roaming care ii protejeaza de costuri suplimentare mai mari de valoarea de 50 de euro atunci cand folositi serviciile in afara Romaniei.

RCS & RDS. Desi in spatiul SEE este destul de greu sa atingeti aceasta suma, din moment ce puteti folosi beneficiile din abonamentele din tara, in alte tari din afara acestei zone puteti depasi foarte usor acest plafon. Problema cea mai mare pentru clientii RCS & RDS, si ai altor operatori, este ca in anumite tari nu pot monitoriza in timp real costul suplimentar al clientilor, deci acesta ar putea depasi valoarea de 50 de euro inainte de a fi detectat.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, PROBLEMA GRAVA pentru Clienti

RCS & RDS. Autoritatile din Romania avertizeaza clientii in legatura cu faptul ca aceasta este o problema legata de cooperarea dintre operatori, si ca in aceste situatii nu puteti face o plangere pentru costul suplimentar. Asta inseamna ca daca mergeti intr-o tara in care RCS & RDS, sau alte companii, nu pot face monitorizarea in timp real pentru traficul suplimentar, orice suma ati inregistra acolo, va trebui sa o platiti fara a va putea opune cumva.

“Regulile privind stabilirea plafoanelor pentru utilizarea serviciului de internet în roaming se aplica atât în statele din Uniunea Europeana (UE), cât și în afara UE, cu condiția ca, în afara UE, operatorul rețelei din țara vizitata sa permita furnizorului de roaming sa monitorizeze în timp real utilizarea serviciilor de catre clientul sau. Daca aplicarea plafonului nu este posibila din punct de vedere tehnic, utilizatorii trebuie sa fie avertizați în prealabil.”

RCS & RDS. Din pacate exista multe tari in care se poate intampla asta, si desigur ca toate sunt din afara SEE, pentru ca in SEE nu veti intampina probleme de acest gen, dar trebuie sa aveti grija in Elvetia, de exemplu. Exista foarte multe povesti de la oameni care au avut probleme de acest gen cu facturi mari de la RCS & RDS, si alte companii de telecomunicatii, iar in mai toate cazurile nu s-a putut face nimic pentru rezolvarea lor.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, daca nu aveti grija cum faceti consumul de resurse, in special de internet, atunci cand sunteti in roaming in afara SEE, exista riscul sa aveti costuri suplimentare uriase de platit.