Samsung GALAXY S10 aduce Samsung Intr-o Situatie DISPERATA

Samsung GALAXY S10. In ciuda tuturor sperantelor, seria de telefoane aduce compania coreeana intr-o situatie disperata, iata cat de grave sunt lucrurile.

Samsung GALAXY S10 aduce Samsung Intr-o Situatie DISPERATA

Samsung GALAXY S10. Din pacate noul model de telefon nu a scapat compania coreeana de situatia extrem de dificila in care se regaseste in momentul de fata, lucru care este recunoscut oficial si de catre ea. Profitul diviziei mobile a companiei coreena a scazut cu 42% in T2 2019 fata de T2 2018, repet 42%, iar asta in conditiile in care vorbim despre un trimestru fiscal in care Samsung GALAXY S10 ar fi trebuit sa aduca bani buni.

Samsung GALAXY S10. Din pacate, acest lucuru nu s-a intamplat, iar reducerea cu aproape jumatate a profitului fata de T2 2019 este o lovitura extrem de dura pentru companie, profitul total scazand cu 56%. Desi seria de telefoane Samsung GALAXY S10 a pornit foarte bine in martie, cand a fost lansata, se pare ca seria Huawei P30 a avut un impact mult mai mare, decat se credea, asupra vanzarilor pe care le-au inregistrat coreenii in T2 2019.

Samsung GALAXY S10 aduce Samsung Intr-o Situatie DISPERATA

Samsung GALAXY S10 aduce Samsung Intr-o Situatie DISPERATA raport venituri
Raportul veniturilor trimestriale ale Samsung in ultimii 2 ani.

Samsung GALAXY S10. Nici macar sanctiunile impuse de catre SUA impotriva Huawei, care au redus cu 60% vanzarile internationale ale companiei, n-au ajutat prea mult Samsung, decat acolo unde n-o intereseaza prea tare. Vanzarile de telefoane din categoria medie, adica alea care aduc profit mic, au crescut substantial, inclusiv vanzarile totale fata de T2 2018, dar vanzarile care conteaza, alea ale Samsung GALAXY S10, au mers foarte prost.

Samsung GALAXY S10. Oficial, compania spune ca vanzarile au “stagnat”, insa daca profitul a scazut cu 42%, e clar ca au mers mult mai prost decat se credea, iar asta arata iar ca telefoanele premium ale coreenilor au “viata scurta”. E suficient ca Huawei, OPPO, Vivo, OnePlus, sa lanseze modele noi, iar coreenii pierd, si asta s-a intamplat inclusiv cu Samsung GALAXY S10, care acum e vandut cu reduceri mari in diverse zone de pe glob de catre Samsung.

Samsung GALAXY S10. In ciuda atentiei care a fost create in jurul telefonului, se pare ca nimic nu s-a schmbat fata de anii trecuti, iar coreenii au parte de succe smoderat, si raman putin in atentia oamenilor.