Iata CE Modele de Telefoane sunt cele mai POPULARE in Romania

Iata CE Modele de Telefoane sunt cele mai POPULARE in Romania

Telefoanele mobile inteligente sunt de mult timp o parte integrata a vietii romanilor, iar astazi aflam dintr-un nou studiu care sunt preferintele romanilor in ceea ce priveste achizitiile de acest gen. Cei de la GfK au facut studiul in Romania si sustin ca romanii vor sa cumpere telefoane inteligente care au ecrane cat mai mari, situatia fiind complet diferita fata de cea de acum cativa ani, cand preferintele erau cu totul altele in tara noastra.

Vanzarile telefoanelor inteligente care au ecrane cu diagonala de peste 5.6 inch s-au dubpat in T2 2019 fata de T2 2018, ajungand la 266 de milioane de euro in tara noastra, cresterea fiind una record. Impresionata este si suma cheltuita pe aceste modele de telefoane intr-un singur trimestru fiscal, romanii uitand de telefoanele care au ecrane mai mici de 5.6 inch, indiferent de la ce producator vin, acelea fiind si mai ieftine.

Iata CE Modele de Telefoane sunt cele mai POPULARE in Romania

Achizitiile de telefoane cu ecrane mai mari de 5.6 inch au generat si o scadere a pietei tabletelor in tara noastra, romanii preferand telefoanele mai mari in locul tabletelor care nu pot fi luate oriunde. Inclusiv piata aparatelor foto a inregistrat un declin in 2019, iar asta e normal din moment ce telefoanele fac poze tot mai bune, iar aparatele foto compacte devin complet inutile si greu de carat de catre utilizatori oriunde merg.

“Creşterea acestor phablets explică scăderea pieţei de tablete. Oamenii nu mai simt nevoia să aibă două produse care mai mult sau mai puţin îndeplinesc aceeaşi funcţie, când telefonul are un ecran suficient de mare şi suficient de performant. Scade şi piaţa de aparate foto″.

Vanzarile mai mari de telefoane inteligente au crescut si vanzarile de accesorii pentru acestea, inclusiv cele de smartwatch-uri, sau chiar casti, primele crescand in vanzari cu nu mai putin de 66%.  vreme ce laptopurile şi-au continuat declinul. Desigur ca tendinta aceasta este una globala, vanzarile de telefoane cu ecrane tot mai mari crescand exponential pe intreaga planeta, si asta e normal, pentru ca ofera experiente mult mai bune.

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca cineva in afara de habotnicii Apple au preferat vreodata ecranele mici . Acum cativa ani ecranele erau mai mici si nu aveai ce altceva sa folosesti. Nu toata lumea isi permitea un Note.
    Acum vreo 3 ani cautam un telefon cu hardware decent dar diagonala doar de 5.