NASA. AVERTIZARE, DOI ASTEROIZI Uriasi ASTAZI Aproape de Pamant

NASA. O avertizare importanta vine astazi de la agentia spatiala americana, doi asteroizi uriasi fiind faorte aproape de pamant chiar in cursul acestei zile.

NASA. AVERTIZARE, DOI ASTEROIZI Uriasi ASTAZI Aproape de Pamant

NASA. O avertizare importanta a agentiei spatiale americane ne spune ca astazi doi asteroizi vor ajunge aproape de pamant, primele informatii privind existenta lor fiind furnizate cu ceva timp in urma. Intre timp NASA a monitorizat traiectoriile celor doi asteroizi, iar conform informatiilor pe care le-a mai furnizat, astazi cei doi asteroizi vor ajunge in apropierea Pamantului, dar la o distanta suficient de mare pentru a nu reprezenta in pericol real.

NASA. Asteroizii au dimensiuni mari, peste cele ale aripilor unui avion ce face zboruri intercontinentale, insa au si viteze pe masura, ele depasind 100.000 KM/ora, ceea ce ne da de inteles ca vor trece extrem de rapid pe langa Pamant. Cei de la NASA au inclus acesti asteroizi in categoria celor care prezinta un risc moderat pentru Pamant, deci nu exista motive sa ne speriem de vizita pe care ne-o fac, insa vor fi cu siguranta ceva ce merita urmarit pe cer astazi.

NASA. AVERTIZARE, DOI ASTEROIZI Uriasi ASTAZI Aproape de Pamant

NASA. Asteroizii vor trece la o distanta de maxim 1.3 milioane de kilometri de centrul Pamantului, deci la o distanta substantiala pentru a fi vazuti bine, dar a nu afecta in vreun fel ceea ce se afla pe langa planeta. Unul dintre cei doi asteroizi este atat de mare incat daca ar lovi pamantul, ar crea un crater care ar avea un diametru de aproape 4 KM², insa cei de la NASA sunt siguri ca asta nu se va intampla in cursul acestei vizite.

NASA. Unul dintre cei doi asteroizi va trece la o distanta de 640.000 de KM fata de centrul pamantului, distanta mult mai mica decat a celuilalt, insa chiar si asa, n-ar trebui sa existe vreun pericol pentru noi. Ambii asteroizi sunt asteptati sa revina aproape de Pamant peste cel putin cateva decenii, cei de la NASA estimand ca inclusiv atunci nu vor exista griji in ceea ce priveste un posibil impact cu planeta noastra.

NASA. Daca ar exista vreun pericol real ca Pamantul sa fie lovit, agentia spatiala americana ar folosi sistemul DART pentru a ne proteja, dar deocamdata nu exista o asemenea situatie.