Planeta Marte. Astronautii NASA ne Spun CUM va fi Viata Acolo

Planeta Marte. Astronautii de la NASA ne spun cum va fi viata acolo dupa ce vor ajunge intr-un final, iata la ce pericole sunt expusi pe drum, dar si dupa ce ajung.

Planeta Marte. Astronautii NASA ne Spun CUM va fi Viata Acolo

Planeta Marte. NASA intentioneaza sa trimita cativa astronauti pe planeta rosie in cursul urmatorului deceniu, insa asta abia dupa ce va reusi sa faca noi aselenizari si va coloniza LUNA, pentru a trimite oamenii de acolo. Inainte ca primii astronauti sa ajunga pe planeta Marte, iata ca oamenii din cadrul NASA ofera si primele detalii privind asteptarile pe care le au cu privire la cum va fi viata dupa ce vor ajunge intr-un final acolo dupa 2030.

Planeta Marte. Astronautii NASA spun ca probleme problema au la baza faptul ca atmosfera de acolo are doar 1% din densitatea celei de pe Pamant, dar si ca e compusa in proportie de 95% din dioxid de carbon. Mai mult decat atat, pe planeta Marte nu exista un camp magnetic, astfel ca radiatiile periculoase venite din spatiu nu sunt absorbite, iar la acestea adaugam si temperaturile extrem de joase, plus furtunile puternice care au loc in mod constant.

Planeta Marte. Astronautii NASA ne Spun CUM va fi Viata Acolo

Planeta Marte. Chiar si in timpul calatoriei catre planeta rosie astronautii NASA vor avea de suportat niveluri foarte mari de radiatii, atat de la vanturile solare, cat si de la alte corpuri din univers. NASA lucreaza deja la noi tipuri de nave spatiale si costume pentru astronauti care sa ii protejeze de radiatii atat in drumul catre planeta Marte, cat si dupa ce ajung acolo, un nivel foarte ridicat de protectie fiind necesar pentru astronauti.

“Odată ce ne deplasăm în afara centurilor Van Allen – câmpul magnetic din jurul pământului nostru – atunci suntem expuși la forme de radiații de energie mult mai mari. Avem și radiații cosmice galactice ale vântului solar. Iar cei cu adevărat au făcut ravagii în biologie. Supraviețuirea pe Marte înseamnă într-adevăr să mergi în subteran. Deci, posibil identificarea tuburilor de lavă pentru a crea propriile noastre structuri cu pereți groși, dar folosind suprafața marțiană.”

Planeta Marte. Astronautii NASA cred ca metoda cea mai simpla de a supravietui acolo este de a construi sub pamant, in zone unde exista temperatura mai ridicata, si oamenii ar putea fi protejati de radiatii. Desigur ca descoperirea apei sub suprafata de pe planeta Marte ar ajuta foarte mult, la fel ca si existenta unor zone unde s-ar putea respira fara costume de astronaut, insa e posibil ca acest lucru sa nu se intample.

Planeta Marte. Supravietuirea acolo implica extrem de multa munca din partea celor de la NASA, iar pe suprafata e improbabil sa se poata sta prea mult, chiar si intr-o nava spatiala, deci ramane de vazut ce solutii se vor gasi.