X

PROBLEMA MARE pentru WhatsApp in Europa, Iata ce se Intampla

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, are sute de milioane de utilizatori in Europa in momentul de fata, insa are deasemenea si o problema foarte mare, ceea ce ridica multe semne de intrebare. Mai exact, Marea Britanie vrea sa oblige WhatsApp sa ii furnizeze continutul mesajelor care sunt transmise prin intermediul serverelor sale, totul in baza unui acord ce va fi semnat intre autoritatile de acolo si cele din SUA.

WhatsApp va fi una dintre retelele de socializare, sau platformele de mesagerie, care vor fi obligate sa le furnizeze autoritatilor informatii cu privire la orice fel de mesaje trimise de catre anumite persoane. In mod normal, doar persoanele anchetate de catre politie pentru comiterea de infractiuni, sau cele suspecte de terorism, pedofilie, sau alte infractiuni majore, vor avea mesajele transmise de WhatsApp catre autoritati.

PROBLEMA MARE pentru WhatsApp in Europa, Iata ce se Intampla

WhatsApp ar trebui sa aiba criptate toate mesajele care trec prin serverele sale, sau cel putin asta a afirmat compania Facebook in repetate randuri, insa s-ar parea ca situatia este cu mult diferita. Autoritatile vor ca Facebook, WhatsApp, si alte platforme de mesagerie fie sa le ofere continutul contversatiilor in baza decriptarii facute acum, fie sa creeze metode prin care comunicatiile sa fie interceptate, sau decriptate.

“Platformele de socializare din SUA, inclusiv Facebook și WhatsApp, vor fi obligate să partajeze mesajele criptate ale utilizatorilor cu poliția britanică, în cadrul unui nou tratat între cele două țări. Acordul, care urmează să fie semnat până luna viitoare, va obliga firmele de social media să comunice informații pentru a sprijini anchetele asupra persoanelor suspectate de infracțiuni grave, inclusiv terorism și pedofilie.”

WhatsApp este vizata de catre acest acord impreuna cu Facebook Messenger, Instagram, Twitter, si orice alta platforma prin care pot fi trimise mesaje in viata de zi cu zi intre oameni. Cum va putea WhatsApp, sau orice alta firma, sa ofere informatiile necesare nu e clar, mai ales in cazul iMessage, care chiar are comunicatiile criptate, deci acolo va fi imposibila furnizarea de detalii, exceptand situatiile in care exista conturi iCloud.

WhatsApp, prin vocea celor de la Facebook, respinge cu vigoare ceea ce vor sa faca autoritatile din Marea Britanie si SUA, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla in viitor.

This post was last modified on oct. 12, 2019, 10:00 PM 22:00

Disqus Comments Loading...