Noua AMENDA URIASA pentru Folosirea Telefonului pe Bicicleta

Iata cat de mare este noua amenda pe care o primesc toti biciclistii care tin in mana telefoanele in timp ce se plimba pe drumurile publice din Romania.

amenda telefon bicicleta

Incepand de ieri in Romania au intrat in vigoare o serie de modificari legislative in baza carora atat soferii, cat si biciclistii pot fi sanctionati cu amenzi de valoare mai mare daca folosesc telefoanele pe bicicleta, sau la volan. Ei bine, folosit e mult spus pentru ca si simpla tinere in mana a telefonului aduce amenzi mai mari, iar cei cu biciclete au parte in premiera de amenzi de acest gen, desi e foarte interesant de vazut cum vor fi aplicate.

Daca de ieri te plimbi cu bicicleta oriunde pe un drum public, si tii un telefon in mana, risti o amenda cuprinsa intre 870 si 1160 de LEI, chiar mai mare decat cea pe care o pot primi conducatorii auto. Cei cu trotinete nu pot fi deocamdata supusi unor amenzi de acest gen pentru ca aceste dispozitive mobile nu sunt acoperite de legislatia rutiera, deci ei pot sa danseze cu telefoanele in mana in timp ce se plimba, in timp de restul iau amenzi.

Noua AMENDA URIASA pentru Folosirea Telefonului pe Bicicleta

Revenind la discutia principala, daca mergeti cu bicicleta, motocicleta, etc, pe un drum public, si aveti un telefon in mana, puteti fi sanctionati de catre Politia Romana, iar amenzile sunt mari. Cheia in toata aceasta problema este “drumul public”, adica oriunde pe un drum pe care pot circula automobile, sau teoretic o pista de biciclete, desi aici e cam discutabila situatia, pentru ca in unele roase acestea sunt delimitate de sosea, iar masinile nu pot circula pe ele.

Totusi, cei care au biciclete si circula cu ele pe trotuar nu pot lua amenzi, ceea ce e cam incorect, pentru ca exista multi inconstienti care uita ca atunci cand trec strada pe treceri de pietoni, si nu numai, trebuie sa se dea jos de pe bicicleta. In cazul in care telefonul e folosit pe bicicleta pe trotuar, in mod teoretic politia n-ar prea trebui sa aiba ceva de spus, avand in vedere ca trotuarul nu este un drum public, deci prevederile codului rutier nu se aplica.

Acestea fiind spuse, daca obisnuiti sa va plimbati cu bicicleta, nu atingeti telefonul in mers, nu mai treceti strada pe bicicleta, ca si cum ati fi pieton, pentru si pentru asta se poate da amenda, daca politia isi bate capul.