iOS 13 are o PROBLEMA MARE pe care Apple Incearca sa o ASCUNDA

iOS 13 are o problema foarte mare pe care compania Apple incearca sa o ascunda in momentul de fata, iata ce nu vrea compania americana sa afli chiar acum.

ios 13 problema apple tencent

iOS 13 are o problema foarte mare care ne arata ca oricat ar vrea Apple sa mimeze faptul ca are grija de securitatea oamenilor, in realitate e mai interesata sa faca profit cat mai mare. Conform unei descoperiri recente, iOS 13 trimite catre servere din China, ale Tencent, IP-urile utilizatorilor care navigheaza pe internet folosind Safari, ceea ce n-ar trebui sa se intample, si arata ca un comportament de telefon infectat cu malware.

iOS 13 are implementat de catre compania Apple un asa-zis sistem de “protejare” a navigarii utilizatorilor pe internet, iar pentru a face asta trimite IP-urile oamenilor catre serverele Tencent din China. Safari are implementat un sistem al Google care ne alerteaza daca urmeaza sa accesam un website care are continut periculos, insa incepand cu iOS 13 cei de la Apple folosesc un doar sistemul celor de la Google, ci si un sistem al Tencent.

iOS 13 are o PROBLEMA MARE pe care Apple Incearca sa o ASCUNDA

iOS 13 foloseste acest sistem al Tencent, un fel de Google al Chinei, probabil pentru a alerta lumea in legatura cu website-urile malitioase de acolo, si exista extrem de multe. Problema este ca daca Safari trimite datele utilizatorilor din afara Chinei, catre serverele din tara, atunci vorbim despre ceva ce Apple nu ar trebui sa faca, mai ales ca Tencent furnizeaza date catre guvernul chinez, cel mai probabil vara vreo limita.

“Safari poate să trimită informații calculate pe baza adresei site‑ului web la serviciile “Navigare sigură Google” și “Tencent Safe Browsing” pentru a verifica dacă site‑ul web este fraudulos. Este posibil ca acești furnizori de servicii de navigare în siguranță să jurnalizeze și adresa dvs. IP.”

iOS 13, prin aceasta transmitere de date, i-ar putea permite guvernului chinez sa monitorizeze navigarea pe internet a oricaror persoane, legand adresa IP a acesteia de momentul in care a accesat website-ul. Apple inca nu a oferit vreo explicatie pentru situatie, si e posibil ca iOS 13 sa transmita doar datele celor din China catre Tencent, dar daca se acceseaza website-uri din afara Chinei, ar trebui sa se faca acelasi lucru pentru a verifica website-ul.

iOS 13 permite dezactivarea informarilor privind website-urile malitioase cand navigari pe internet folosind Safari, dar nu va recomand sa faceti acest lucru deoarece iOS poate fi spart acum si prin website-uri, deci sunteti in mai mare pericol.

7 COMENTARII

  1. Eu am tot felul de probleme cu safari ios 13.1.2 cand caut pe safari cv pagini si il deschid si stiu ca pagina merge mie imi arata ca nu este nimic totul alb 🙁 is o gramada de probleme cu ios-ul 13

  2. Calitate îndoielnică marca Apple. Dai un ban dar plângi lângă telefon… 7800 lei sa te u pliu de nervi ba ca Mail-ul nu intra deși este setat corect, ba nu am semnal și pierd apeluri, sticla se zvarie singura, cel puțin pe fata am 2-3 linii care habar nu au cum au apărut ca nu am chei sau altceva în buzunar… Pe nici un telefon nou nu am avut asa multe probleme…Asta este ultimul iphone… Nu țin atâția bani pe un telefon sa nu îl pot folosi cum trebuie… Fără semnal și Mail este total inutil și degeaba.. Vechiul iphone 7 cu 10.3.3 umilește acest 11 Pro Max în performanta și funcționalitate ca sa nu mai spun ca după 3 ani arata ca nou iar asta într-o săptămână este deja zgâriat pe ecran… Rușine Apple

  3. eu a trebuie sa renunt la 4G sa pot folosi telefonul, iphone X, ca pierdea semnalul. Plus de asta, am schimbat 2 antene pana am aflat aceasta rezolvare