Google Chrome are PROBLEME MARI in PC-urile cu Windows 10

Google Chrome are probleme mari cu PC-urile in care este instalat impreuna cu Windows 10, iata ce a fost descoperit, si ce a anuntat compania Google ca va face.

Google Chrome PROBLEME PC Windows 10

Google Chrome are probleme foarte mari in calculatoarele cu Windows 10 dupa lansarea versiunii cu numarul 78, browserul blocandu-se complet in timpul folosirii, ceea ce frustreaza foarte multa lume. Incepand cu versiunea 78 a Google Chrome a fost implementata o tehnologie menita sa protejeze calculatoarele de exploatarea de catre hackeri prin rularea de cod nesemnat, insa se pare ca in Windows 10 exista probleme cu unele aplicatii antivirus.

Google Chrome impiedica virusii s preia controlul asupra tab-urilor sale prin blocarea rularii codului, insa se pare ca aplicatiile antivirus de la Symantec, PC matic, Print Audit, Palo Alto Traps, blocheaza functionarea sa. Se pare ca aceste aplicatii injecteaza cod nesemnat in tab-urile pe care Google Chrome le are deschise pentru a incarca pagini web, deci incarcarea este blocata din cauza noilor masuri de securitate menite sa protejeze oamenii de virusi reali.

Google Chrome are PROBLEME MARI in PC-urile cu Windows 10

Google Chrome blocheaza aceste aplicatii de la monitorizarea traficului de internet, ele fiind gandite pentru a proteja utilizatorii, insa in acelasi timp se blocheaza si incarcarea paginilor web, browserul devenind nefunctional. Practic, Google Chrome detecteaza ca solutiile antivirus functioneaza fix ca virusii pentru a incerca sa protejeze utilizatorii, deci solutiile folosite de oameni pentru protectie sunt blocate, insa exista si optiuni pentru a readuce functionalitatea la normal.

“Am dezactivat temporar noua caracteristică Chrome care duce la incompatibilitate în timp ce partenerăm cu acești furnizori de software pentru a îmbunătăți compatibilitatea. Dacă ați fost afectat de incompatibilitatea unui produs enumerat mai sus, contactați furnizorul aplicației pentru a înțelege calendarul acestora pentru o soluție.”

Google Chrome poate avea readusa functionalitatea la normal prin crearea unei scurtaturi pentru browser, care la rulare sa aiba introdusa proprietatea “disable-features=RendererCodeIntegrity: menita sa dezactiveze sistemul nou de protectie. Desigur ca asta va face Google Chrome din nou vulnerabil la atacurile hackerilor, insa utilizatorii au de ales intre asta, renuntarea la antivirus, sau imposibilitatea de a folosi browserul pentru a naviga in continuare pe internet.

Google Chrome va avea implementate modificari pentru functionalitate din cauza acestei probleme, inginerii de la Google lucrand cu companiile ale caror software este afectat pentru a rezolva si aceste neajunsuri.