WhatsApp AMENINTATA cu DISPARITIA din Telefoanele Android

WhatsApp este amenintata cu disparitia din telefoanele Android, iata ce anunt foarte important a fost facut, si cum este afectat viitorul platformei.

WhatsApp AMENINTATA cu DISPARITIA din Telefoanele Android

WhatsApp este amenintata cu disparitia din telefoanele Android, asa cum v-am spus acum cateva saptamani cand va vorbeam despre o schimbare foarte importanta care ar face aplicatia semi-inutila la un moment dat. Mai exact, vorbeam despre tehnologia RCS pe care Google a dezvoltat-o pentru telefoanele cu sistem de operare Android, aceasta permitand trimiterea de mesaje text, poze, video, etc, ca WhatsApp, intre telefoane, mult mai simplu.

WhatsApp va avea practic functionalitatea de baza oferita in Android in mod nativ in aplicatia pentru mesaje, asa cum se intampla deja in cazul iPhone cu iMessage, platforma care tine multi utilizatori ai iOS departe de platforma Facebook. Google a anuntat zilele trecute lansarea platformei RCS in SUA pentru toti utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, iar pe masura ce lumea o va adopta, WhatsApp ar putea intra in declin.

WhatsApp AMENINTATA cu DISPARITIA din Telefoanele Android

WhatsApp este folosita de utilizatorii Android la scara larga pentru ca ei nu au o solutie nativa, ca iMessage, in telefoane, dar RCS va rezolva aceasta problema, si va permite comunicarea mult mai simpla intre oameni. Din pacate, RCS nu ofera criptare pentru mesaje, ca iMessage, sau aparent WhatsApp, desi in cazul platformei Facebook mesajele pot fi interceptate si citite de catre entitati terte, ceea ce n-ar prea trebui sa se intample.

WhatsApp nu a mai avut de vreo 2 ani dezvaluite informatii cu privire la numarul de utilizatori activi in platforma, si cel mai probabil exista un motiv foarte bun pentru care s-a intampla asta, lipsa cresterii. O data cu lansarea RCS in SUA, e foarte posibil ca WhatsApp sa inregistreze o scadere a gradului de utilizare pentru ca oamenii vor sa testeze noul sistem, si acelasi lucru se va intampla in cam fiecare tara in care tehnologia e oferita.

WhatsApp are deocamdata de ce sa se teama in legatura cu aceasta schimbare doar in SUA, insa de indata ce ea va ajunge in Europa, si alte zone de pe glob, lucrurile se vor complica si mai mult.