Orange Aproape de a PIERDE Initiativa in CUMPARAREA Telekom

Orange este foarte aproape de a pierde initiativa in ceea ce priveste cumpararea Telekom, iata ce concurent foarte puternic incearca sa-i fure achizitia.

Orange PIERDE Initiativa CUMPARAREA Telekom

Orange este aproape de a pierde initiativa in ceea ce priveste cumpararea Telekom, iar asta pentru ca o coalitie a unor grupuri de investitii ar vrea sa ii “sufle de sub nas” grupului francez divizia de servicii fixe, dar nu doar atat. Conform informatiilor despre care v-am spus dimineata, proprietarul PRO TV vrea sa cumpere Telekom Romania in totalitate, insa nu de unul singur, ci impreuna cu alte grupuri de investitii, iar planul este unul extrem de indraznet.

Orange a ajuns deja cu Deutsche Telekom la o intelegere pentru a cumpara divizia de servicii fixe a Telekom, insa problema este ca pentru divizia de servicii mobile nu exista un cumparator, RCS & RDS dori sa o cumpere partial. In aceasta situatie, cei de la Orange ar putea pierde initiativa in ceea ce priveste achizitia divizia de servicii fixe a Telekom pentru ca germanii ar putea decide sa vanda totul catre un singur cumparator, pentru a scapa si de batai de cap.

Orange Aproape de a PIERDE Initiativa in CUMPARAREA Telekom

Orange asteapta acum o aprobare de la Guvernul Romaniei privind achizitia diviziei de servicii fixe, insa ar fi nevoie si de o aprobare de la Comisia Europeana, iar asta pentru ca e vorba de o tranzactie foarte importanta. Daca un grup de investitii fara active in sectorul de telecomunicatii ar cumpara Telekom, atunci e posibil ca de la Comisia Europeana sa nu fie nevoie de vreo aprobare, iar asta ar simplifica foarte mult vanzarea Telekom, si ar reduce timpul finalizarii.

Orange ar putea ajunge intr-o situatie foarte dificila daca nu va finaliza achizitia Telekom, iar sta deoarece e dependenta de infrastructura sa fixa pentru a-si putea oferi serviciile de televiziune si internet in Romania. Daca Telekom va fi cumparata de un grup de investitii strain, atunci Orange ar putea avea probleme serioase in a-i convinge sa ii ofere acces la infrastructura Telekom, si ar cam ramane fara solutii din aceasta privinta.

Orange are parte de cateva luni foarte dificile, grupurile de investitii interesate de Telekom discutand deja cu ambasadorii germani si greci despre planurile lor, deci lucrurile avanseaza intr-un ritm alert.