Facebook Dezvolta un INLOCUITOR pentru Android, la ce Lucreaza in SECRET

Facebook dezvolta un sistem de operare inlocuitor pentru Android, iata la ce urmeaza sa fie acesta folosit de catre compania americana cand va fi lansat.

Facebook inlocuitor Android

Facebook dezvolta un sistem de operare inlocuitor pentru Android in momentul de fata, compania americana dorind sa rivalizeze cu Google, si are capacitatea de a crea ceva cu adevarat important. Se pare ca Facebook a luat decizia de a dezvolta un sistem de operare inlocuitor pentru Android deoarece nu are incredere in cei de la Google, ceea ce desigur ca am mai vazut si la alte companii americane, si nu numai, iar asta a adus si alte sisteme de operare alternative.

Facebook foloseste deja sistemul de operare Android pentru unele dintre produsele pe care le vinde, dar desigur ca nu vrea sa fie “la mana” celor de la Google, astfel ca vrea un sistem de operare propriu. Facebook vrea sa se asigure ca poate face orice doreste cu un sistem de operare propriu, fara a fi constransa de catre software-ul dezvoltat de altii, iar aici intervine necesitatea de a avea o alternativa la Android, pe care sa o dezvolte in regim propriu.

Facebook Dezvolta un INLOCUITOR pentru Android, la ce Lucreaza in SECRET

Facebook vrea sa se asigure si ca la un moment dat nu va ajunge intr-o disputa cu Google, si ar putea avea problemele pe care trece compania Huawei in momentul de fata, adica sa ramana fara sistemul de operare. Cred ca situatia prin care trece Huawei in momentul de fata a “deschis ochii” multor companii care depind de Android, iar Facebook ar putea fi doar una dintre cele care va decide sa dezvolte sisteme de operare proprii pentru produse.

“Facebook nu dorește ca hardware-ul său, cum ar fi Oculus sau ochelarii cu realitate augmentată, să fie la mila Google, deoarece se bazează pe sistemul său de operare Android. Acesta este motivul pentru care Facebook l-a însărcinat pe Mark Lucovsky, coautor al Windows NT al Microsoft, să construiască de la zero rețeaua socială un sistem de operare.”

Facebook a dorit de mult sa aiba un sistem de operare propriu, avand in vedere ca are atat de multe produse si aplicatii, insa desigur ca asa ceva nu este chiar atat de usor de dezvoltat. Facebook are totusi capacitate de a face orice isi popune pentru ca este o companie foarte mare, are ingineri foarte experimentati, si are capacitatea de a crea asa ceva fara a afecta in mod direct Google, dar si fara a-si distruge relatia de colaborare pe care o are.

Facebook nu va renunta la aplicatiile pentru Android, sau iOS, in procesul de dezvoltare al acestui sistem de operare, el fiind oricum gandit pentru alte tipuri de produse decat telefoanele si tabletele.