X

Calea Lactee: Imagine ULUITOARE, CE se Intampla in MIJLOCUL Galaxiei

Calea Lactee este galaxia din care facem cu totii parte, iar cei de la NASA au reusit sa inregistreze o imagine cu infrarosu pentru a vedea ceea ce se intampla in mijlocul sau, iar in clipul video de mai sus o puteti vedea.

NASA a folosit un telescop special numit SOFIA pentru a inregistra aceasta imagine, el fiind montat intr-un observator aerian care sta la aproximativ 13.000 de metri deasupra Pamantului si inregistreaza imagini din spatiul cosmic.

Calea Lactee are cele mai luminate parti ale sale inregistrate in aceasta imagine cu infrarosu facuta de catre cei de la NASA, telescopul reusind sa surprinda zone din galaxie care pana acum au ramas ascunse in totalitate.

NASA a facut nu mai putin de 8 zboruri cu observatorul sau aerian pentru a putea inregistra aceasta imagine uluitoare, deci a fost depusa foarte multa munca, insa rezultatul este pe deplin pe masura asteptarilor tuturor.

NASA prezinta in imagine unele dintre cele mai mari stele din Calea Lactee, cateva dintre acestea fiind cu de pana la 100 de ori mai mari decat soarele, iar succesul de acum va sta la baza altor misiuni importante facute de americani.

Disqus Comments Loading...