Android: Functia GROZAVA ce va fi LANSATA de Google in Telefoane

Android are o functie grozava pregatita de catre compania Google pentru telefoane, iata ce surpriza riasa vor americanii sa le faca tuturor oamenilor.

Android nearby sharing

Android are o functie grozava pregatita pentru lansare de catre compania Google, iar toate telefoanele care ruleaza versiunile cele mai noi vor beneficia de schimbarea uriasa care va fi oferita foarte curand. E foarte posibil ca in Android 11 sa fie implementata aceasta modificare majora pentru telefoanele care pot rula sistemul de operare creat de catre compania Google, iar functia e una similara cu cea AirDrop pe care o vedem in iOS de ani si ani de zile.

Android a avut acum ceva timp implementata in versiunile beta o functie numita Android Beam, ea permitand transferul rapid de date intre telefoanele mobile care se aflau in imediata vecinatate, Bluetooth si NFC fiind folosite. Ei bine, acea functie se numeste acum Nearby Sharing, iar cei de la Google vor sa o ofere in Android la fel precum este AirDrop implementat in iOS, transferurile de fisiere urmand a fi facute inclusiv prin Wi-Fi de oameni.

Android: Functia GROZAVA ce va fi LANSATA de Google in Telefoane

Android 11 nearby sharing

Android va avea aceasta functie implementata pentru a permite transferul de fisiere de mari dimensiuni la viteze mari, asa cum se intampla intre telefoanele iPhone si tabletele iPad. In vara anului trecut au aparut primele informatii privind implementarea unei asemenea functii, ea avand denumirea Fast Share, insa din pacate n-a mai fost oferita in Android 10 de catre compania Google, deci este asteptata pentru Android 11.

Android 11 ar trebui sa aduca functia cu denumirea Nearby Sharing, tot mai multe dovezi ale acestei schimbari aparand in ultimele saptamani multumita inginerilor Google care lucreaza la implementarea sa. Fast Share va interconecta telefoanele Android prin Bluetooth, dar va folosi Wi-Fi pentru transferul rapid de date, inclusiv pentru fisiere mari, ceea ce va va imbunatati substantial experienta de care au parte utilizatorii cand isi trimit fisiere.

Android are aceasta functie in dezvoltare de foarte multa vreme, deci ramane de vazut daca Google va decide sa o lanseze in acest an, sau daca va decide ca ea nu e pregatita, si o va lansa in 2021.