Ludovic Orban: Intalnire Iar cu Telekom privind VANZAREA la Orange

Ludovic Orban s-a intalnit la sediul Guvernului Romaniei cu reprezentantii Telekom pentru a discuta din nou despre vanzarea catre Orange Romania.

Ludovic Orban telekom vanzare orange

Ludovic Orban, primul-ministru al Romaniei, a avut astazi o noua intalnire la Palatul Victoria cu reprezentantii Telekom pentru a discuta din nou despre vanzarea diviziei de servicii fixe catre Orange Romania. La aceasta intalnire a participat din nou ministrul Transporturilor si Comunicatiilor, Lucian Bode, exact precum in cazul intalnirii anterioare, dar de aceasta data ambii au avut si o analiza facuta la minister privind aprobarea acesteui tranzactii majore.

Lucian Bode afirma zilele trecute ca a primit de la angajatii ministerului o analiza privind impactul tranzactiei, dar si optiunile Guvernului Romaniei in aceasta situatie, el avand posibilitatea de a cumpara actiunile Telekom. E foarte improbabil ca acest lucru sa se intample, iar Ludovic Orban probabil ca a discutat iar cu cei de la Telekom pentru a primi eventuale lamuriri inainte de a permite ca tranzactia cu Orange sa aiba loc, avand acum si analiza de impact.

Ludovic Orban: Intalnire Iar cu Telekom privind VANZAREA la Orange

Ludovic Orban s-a intalnit pe final de an 2019 inclusiv cu reprezentantii celor de la Orange pentru a discuta despre cumpararea diviziei de servicii fixe a Telekom, insa nu s-au aflat pana acum detalii de la aceste intalniri. Nici in urma intalnirii de astazi nu se stie daca Ludovic Orban va aproba tranzactia pe care Telekom si Orange vor sa o faca, mai ales ca ramane divizia fixa pentru care deocamdata nu exista un cumparator, RCS & RDS fiind interesat de ea, dar fara clienti.

Ludovic Orban ar putea sa permita vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange daca planurile companiilor nu afecteaza in vreun fel clientii, dar si daca schimbarea nu afecteaza in vreun fel siguranta nationala. Chiar daca Guvernul Romaniei ar aproba aceasta tranzactie, va fi cel mai probabil nevoie si de o aprobare de la Comisia Europeana pentru ea din moment ce e vorba despre un transfer de milioane de clienti si infrastructura de importanta strategica.

Telekom si Orange s-au inteles pentru tranzactie inca de prin august/septembrie 2019, dar ar putea avea de asteptat inca foarte multe luni inainte sa poata semna actele pentru finalizarea tranzactiei.