Samsung: DEZASTRUL Continua, Anuntul ce a SOCAT TOATA Lumea

Samsung a confirmat faptul ca dezastrul continua, compania anuntand in mod oficial situatia in care se afla, si a socat foarte multa lume cu dezvaluirile.

Samsung DEZASTRUL

Samsung a anuntat noaptea trecuta ca inca nu a reusit sa rezolve problemele foarte mari prin care trece in momentul de fata, iar asta in ciuda faptului ca lucreaza foarte intens la a gasi solutiile potrivite. Cei de la Samsung au anuntat ca incasarile pentru T4 2019 au atins 50.7 miliarde de dolari, in crestere cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, deci practic nimic nu s-a schimbat substantial, ceea ce este oveste oarecum buna pana la urma.

Samsung a anuntat totusi ca profitul sau a scazut cu 34% fata de T4 2018, ajungand la 6 miliarde de dolari, iar aici este marea sa problema, chiar daca incasarile raman destul de stabile, profitul conteaza cel mai mult. Problemele cele mai mari vin pentru Samsung din cauza scaderii continue a preturilor pentru chip-urile de memorie, aceasta piata fiind intr-un declin constant de peste 1 an si jumatate de zile, iar cei de la Samsung au fost puternic afectati.

Samsung: DEZASTRUL Continua, Anuntul ce a SOCAT TOATA Lumea

Samsung s-a bucurat totusi de vanzari mai bune de telefoane mobile in T4 2019, dar si de o crestere a profitului generat de vanzarea telefoanelor din seria Samsung GALAXY A, ceea ce a ajutat ca profitul sa nu fie si mai mic. Samsung isi pune sperantele in faptul ca in 2020 oamenii vor dori sa cumpere mai multe telefoanele 5G, ceea ce ar trebui sa genereze cresteri inclusiv pentru divizia care vine chip-uri de memorie, deoarece ar trebui sa creasca cererea pentru ele.

“Samsung Electronics tocmai a publicat rezultatele financiare din trimestrul IV. Veniturile au fost mai mult sau mai puțin plate de la an la an – cu 1 la sută până la 59,9 trilioane câștigate (50,7 miliarde de dolari) – în timp ce profitul operațional a scăzut cu 34% la 7,1 trilioane câștigate (6 miliarde de dolari). Motivul principal al declinului rămâne scăderea prețurilor cipurilor de memorie, cel mai mare motor de profit al Samsung în ultimii ani. Activitatea panourilor de afișare a înregistrat, de asemenea, profituri în scădere de la an la an, din cauza cererii slabe.”

Samsung spera inclusiv ca ecranele OLED sa se vanda in cantitati mai mari, in principal catre cei de la Apple, iar modulele de memorie sa fie deasemenea vandute in cantitati tot mai mari. Daca aceste lucruri s-ar intamplat, atunci este e asteptat ca in aceeasi perioada a anului viitor Samsung sa vina cu vesti mult mai bune cu privire la situatia in care se afla, iar acesta ar fi un lucru extraordinar.

Samsung are o situatie exact contrara celor de la Apple, americanii generand incasari de 91 de miliarde de dolari in T4 2019, aproape dublu, profitul ajungand la 22 de miliarde de dolari, de aproape 3.5 ori mai mare.