Huawei: CE se va Intampla in Romania cu Produsele Companiei

Huawei a obtinut o mare victorie in fata Uniunii Europene, insa situatia companiei din Romania este complet diferita, iata ce se va intampla in tara noastra.

Huawei situatie romania 2020

Huawei s-a bucurat ieri sa vada ca Uniunea Europeana nu vrea sa-i interzica in totalitate produsele in Europa, insa victoria a fost una partiala, iar asta pentru ca exista anumite restrictii pentru vanzarea lor. Uniunea Europeana recomanda ca produsele Huawei sa nu fie folosite in partile centrale ale retelelor de telecomunicatii, insa recomand in acelasi timp ca tarile din blocul comunitar sa se fereasca de produse ale companiilor din tari precum China.

Huawei are parte de reguli similare impuse in Marea Britanie, unde nu poate avea echipamentele folosite in partile centrale ale retelelor 5G, nici in preajma unitatilor militare, a cladirilor serviciilor de informatii, guvernului, etc. Acelasi lucru se va intampla si in mai toate tarile din Uniunea Europeana, inclusiv in Romania, doar ca la noi situatia celor de la Huawei este mult mai complicata din cauza faptului ca noi suntem unul dintre aliatii de nadejde a celor din SUA.

Huawei: CE se va Intampla in Romania cu Produsele Companiei

Huawei ar putea avea echipamentele de telecomunicatii blocate complet in Romania, iar asta pentru ca noi suntem mai dependenti de SUA decat Franta, Marea Britanie, sau Germania, deci pot face ce vor cu noi. Donald Trump i-a cerut deja lui Klaus Iohannis sa blocheze echipamentele Huawei pentru retelele 5G, asta nu s-a intamplat inca, dar mai mult ca sigur se va intampla, pentru ca nu putem sa-i suparam prea mult pe americani cu preferintele noastre.

Huawei nu va avea telefoane interzise la vanzare in Romania, desi nu m-ar mira sa vedem interdictii pentru politie armata, SRI, SPP, sau alte institutii care lucreaza cu informatii importante pentru siguranta nationala. Huawei pare sa fi obtinut o victorie in Europa, dar de fapt e o situatie de compromis care muta “vina” blocarii sale la fiecare tara in parte in loc sa o suporte Uniunea Europeana ca entitate ce inglobeaza toate statele din interiorul sau.

Huawei va incerca mai mult ca sigur sa convinga autoritatile din Romania sa nu-i interzica echipamentele in tara, dar cred ca Donald Trump va avea in final castig de cauza din cauza pozitiei noastre fragile in fata SUA.