Comisia Europeana: Cererea de ULTIMA ORA pentru Netflix, YouTube

Comisia Europeana vine cu o cerere foarte importanta pentru Netflix, YouTube, si orice alte platforme de streaming care sunt active in Europa.

Comisia Europeana youtube netflix

Comisia Europeana vine cu o cerere de ultima ora pentru Netflix, YouTube, si alte platforme de streaming video care sunt active in momentul de fata in Uniunea Europeana, si care au un impact substantial asupra internetului. Cei de la Comisia Europeana vor sa mai ia din presiunea pe care aceste platforme o pun asupra conexiunilor de internet, astfel ca au cerut ca in orele cu congestii mari sa fie redat continutul la calitate mai slaba de catre acestea.

Comisia Europeana, prin vocea comisarului pentru piata interna, a cerut ca Netflix sa forteze automat redarea filmelor si serialelor la un continut redus, probabil 720p, intre anumite ore, cand se stie ca multi oameni sunt online. Cererea similara e facuta si pentru YouTube, sau alte platforme de streaming video la cerere, scopul celor de la Comisia Europeana fiind de a pastra serviciile de internet in functiune la capacitate maxima in perioada pandemiei de Coronvirus.

Comisia Europeana: Cererea de ULTIMA ORA pentru Netflix, YouTube

Comisia Europeana stie foarte bine ca atunci cand zeci de milioane de oameni, sau poate chiar peste 100 de milioane de oameni, se aduna pentru a vedea clipuri video de pe YouTube, Netflix, etc, retelele de internet sunt supuse unei presiuni uriase. Deocamdata nu s-a inregistrat vreo cadere a unor retele, si nu se stie daca acest lucru s-ar putea intampla, chiar daca unele tari au izolare fortata la domiciliu pentru toata populatia, dar Comisia Europeana vrea sa fie precauta.

“Europa și întreaga lume se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernele au luat măsuri pentru a reduce interacțiunile sociale pentru a conține răspândirea Covid-19 și pentru a încuraja munca la distanță și educația online. Streaming platforme, operatori de telecomunicații și utilizatori, avem cu toții responsabilitatea de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a Internetului în timpul luptei împotriva propagării virusului.”

Netflix n-ar avea nimic de pierdut de aici daca ar explica foarte clar oamenilor ca reduce calitatea continutului la cererea celor de la Comisia Europeana, dar ar trebui sa le ofere oamenilor reduceri la abonamente. In cazul YouTube n-ar fi nimic de oferit, Comisia Europeana putand cere eliminarea optiunilor de a vedea continut la calitate inalta intre anumite ore fara ca Google sa trebuiasca sa-i plateasca cuiva vreun ban, dar totul depinde de companii.

Comisia Europeana le poate cere sa isi modifice modul de functionare, dar de aici si pana la a se face o asemenea schimbare este o cale foarte lunga, deci ramane de vazut ce se va intampla.