WhatsApp: Noua ATENTIONARE Serioasa pentru Toate Telefoanele

WhatsApp are o noua atentionare foarte serioasa emisa pentru toate telefoanele utilizatorilor din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar acum.

WhatsApp atacata

WhatsApp are in aceasta perioada probleme cu distributia de informatii false, in cantitati foarte mari, si nu doar in ceea ce priveste Coronavirus, ci si in ceea ce priveste un alt atac mai vechi, care a revenit acum. Vorbesc despre faptul ca in platforma de mesagerie WhatsApp a reinceput sa se raspandeasca un vechi atac impotriva utilizatorilor, acesta avand la baza WhatsApp Gold, o asa-zisa versiune “speciala” a aplicatiei, care de fapt aduce doar malware.

WhatsApp are acest atac raspandit din nou astazi prin mesaje care le spun oamenilor ca pot instala in telefoanele lor o aceasta versiune “speciala” WhatsApp Gold, mesajele avand si link-uri introduse in ele. Desigur ca acele link-uri directioneaza utilizatorii WhatsApp spre website-uri malitioase in care sunt gazduite aplicatii pline de malware care pot extrage date din telefoane, le pot umple de reclame, sau le pot bloca si cere bani pentru deblocarea lor.

WhatsApp: Noua ATENTIONARE Serioasa pentru Toate Telefoanele

WhatsApp gold atac
Mesajul fals ce este transmis prin WhatsApp.

WhatsApp a avut acest atac aparut din senin in mai multe randuri in ultimii doi ani de zile, si totul fara ca Facebook sa faca ceva pentru a opri reaparitia sa, macar prin blocarea cuvintelor in platforma. Desigur ca foarte multi au cazut prada hackerilor care le-au infectat telefoanele cu versiunea “speciala” a aplicatiei WhatsApp, insa majoritatea nici nu stiu cand hackerii obtin acces la telefoanele lor, si asta e cea mai mare problema din spatele acestor atacuri.

WhatsApp este tinta unor atacuri precum cel cu WhatsApp Gold pentru ca inca exista foarte multa lume credula care se increde in informatiile false care se distribuie pe aclo, si instaleaza orice in telefoan. Partea buna este ca telefoanele iPhone nu sunt afectate de aceasta problema cu atacul WhatsApp deoarece instalarea aplicatiilor terte e foarte complicata, iar telefoanele nu pot fi infectate cu malware care sa extraga datele din ele, sau sa le blocheze total.

WhatsApp poate fi o sursa de infectare pentru cei cu Android, ale caror telefoane pot fi exploatate foarte usor de catre aplicatiile terte de acest gen insalate din website-uri malitioase, asa ca aveti mare grija.