DACIA Duster: Versiunea SPECIALA MINI pe care o Asteptam

DACIA Duster in versiune mini a este o masina pe care foarte multi o asteptau dupa ce au aparut primele informatii despre ea, iata cum ar fi putut arata.

DACIA Duster mini

DACIA Duster este unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa, si cel mai popular din Romania, insa se pare ca inclusiv o versiune mini a masinii ar fi fost luata in calcul de catre cei de la DACIA. Vorbim despre informatii care au aparut in presa internationala cu privire la o posibila lansare a unei versiuni mini a DACIA Duster, ele aparand in 2018 si 2019, dar pana acum n-a mai aparut nimic care sa transforme in realitate informatiile de atunci.

DACIA Duster n-a mai fost lansata intr-o versiune mini de catre producatorul de la Mioveni, insa daca ne uitam la Sandero, ar putea fi ceva apropiat, insa mai aproape de o asemenea masina este modelul Spring. In ciuda faptului ca DACIA Duster n-a mai aparut in versiunea mini, jurnalistii straini inca sustin ca ea ar fi fost in vedere la DACIA pentru lansare, unii avand chiar pregatite si variante de motorizare, desi deocamdata nimci nu s-a intamplat.

DACIA Duster: Versiunea SPECIALA MINI pe care o Asteptam

DACIA Duster mini lateral
Concept al DACIA Duster in versiune mini.

DACIA Duster intr-o versiune mini nu si-ar prea gasi vreun loc in oferta pe care o are producatorul roman, mai ales ca versiunea Spring a fost anuntata pentru lansare si e un fel de Duster mai mic. Desigur ca nu ofera chiar ceea ce ar fi oferit un DACIA Duster in versiunea mini, insa chiar si asa, masina exista, si e o optiune pentru cei care nu vor un model mare, nu au bani de un model mare, si si-ar dori ceva mai mic si mai ieftin cu care sa se deplaseze.

DACIA Duster nici nu a fost vazuta in poze spion in vreo versiune mini, deci modelul despre care a vorbit presa fie a fost doar un proiect care nu s-a mai finalizat, fie a fost actuala Spring, desi aceasta este un K-ZE cu alt nume. Indiferent de situatie, sansele ca DACIA Duster sa fie lansata intr-o versiune mini sunt mici, chiar foarte mici, in momentul de fata, deci n-ar prea trebui sa va ganditi ca vom vedea asa ceva de la producatorul de la Mioveni prea curand.

DACIA Duster va fi lansata in 2021 intr-o versiune facelift, cu unele modificari in raport cu modelele actuale, dar in 2025/2026 este asteptata o schimbare mai mare pentru serie.