UBER: OBLIGATIA pentru Clienti si Soferi Impusa de COVID-19

UBER pregateste o noua obligatie foarte importanta pentru clientii si soferii activi in platforma, ea fiind impusa din cauza impactului COVID-19.

UBER masca

UBER pregateste o masura fara precedent pentru o companie de acest gen, ea intentionand sa impuna o obligatie pentru clienti si soferi pe care putini probabil credeau ca o vor vedea aici. UBER intentioneaza sa oblige clientii si soferii din anumite tari de pe glob, inclusiv SUA, sa poarte masti, sau orice fel de alte obiecte care le acopera nasul si gura, atunci cand fac curse prin platforma de ridesharing, si asta e prima masura pentru un serviciu de acest gen.

UBER a confirmat planul de a impune o asemenea obligatie printr-unul dintre reprezentantii sai care a discutat cu CNN, dar compania merce mai departe de atat pentru a se asigura respectarea ei, partiala. UBER dezvolta inclusiv o metoda prin care soferii vor fi verificati daca poarta masca in timp ce efectueaza curse prin intermediul platformei, cel mai probabil o verificare facuta prin camera frontala a telefoanelor inainte ca ei sa accepte o cursa.

UBER: Obligatia pentru Clienti si Soferi Impusa de COVID-19

UBER ia aceasta masura pentru ca atat soferii, cat si clientii, sa fie in siguranta atunci cand efectueaza curse, iar asta pentru ca daca ambii poarta masca, riscul de infectare este substantial redus. In Romania unele dintre masinile platformelor concurente ale UBER au de ceva vreme panouri despartitoare intre sofer si client, dar asta nu e suficient, pentru ca nu e vorba despre o etanseizare completa, astfel ca putarea mastilor e deasemenea foarte utila.

“Întrucât anticipează o repornire a activității sale principale de călătorie pe fondul pandemiei, Uber intenționează să solicite șoferilor și călăreților să poarte măști de față sau acoperiri de față atunci când folosesc platforma în anumite țări, inclusiv în Statele Unite.”

UBER poate obliga soferii sa poarte masca atunci cand accepta o cursa, insa doar monitorizarea si pe durata desfasurarii cursei poate asigura compania de faptul ca soferii respecta masura, dar si asa cum trebuie. Purtarea mastii doar peste gura nu ajuta la absolut nimic, ea trebuind purtata si peste nas, ceea ce trebuie impus si pentru calatori, ale caror curse ar trebui refuzate daca nu poarta masca, iar in caz de refuzuri repetate, ar trebui restrictionat accesul la aplicatie.

UBER deocamdata nu a oferit prea multe detalii cu privire la planurile sale cu privire la felul in care va impune aceasta masura, asa ca ramane sa asteptam si sa vedem exact ce urmeaza sa se intample.