Huawei: Vestea foarte BUNA dupa Extinderea SANCTIUNILOR SUA

Huawei are parte de o veste extrem de buna dupa extinderea sanctiunilor impuse de catre SUA impotriva companiei, iata ce s-a intamplat saptamana aceasta.

Huawei solutia

Huawei are extinsa interdictia pe care Donald Trump a impus-o in mai 2019 impotriva sa, presedintele SUA semnand cu doar cateva ore in urma ordinul care prelungeste situatia in care a adus compania. Anuntul vine cu doar cateva ore in urma unui alt anunt foarte important venit din China, conform China Daily, cu privire la o schimbare foarte importanta facuta in ideea de a ajuta Huawei sa treaca peste o alta interdictie si mai puternica pregatita de catre Donald Trump.

Huawei a reusit sa ajute o companie chinezeasca numita SMIC sa ii produca un prim procesor pentru telefoane ca parte a strategiei de a renunta la taiwanezii de la TSMC. Huawei vrea sa mute productia de procesoare de la TSMC la compania chinezeasca SMIC pentru a scapa intr-o anumita masura de dependenta de taiwanezi, dar in principal pentru a nu fi surprinsa de o noua interdictie pe care Donald Trump o pregateste impotriva sa in momentul de fata.

Huawei: Vestea foarte BUNA dupa Extinderea SANCTIUNILOR SUA

Huawei se pregateste pentru o noua interdictie care ii va bloca posibilitatea de a cumpara procesoare de la TSMC pentru telefoanele sale, iar aici intervine SMIC, care va prelua productia. Primul procesor facut de catre SMIC pentru Huawei are denumirea Kirin 710A, dar e produs folosind un proces de fabricatie de 14nm, asta in conditiile in care Kirin 990 e produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, la fel ca procesoarele cele mai recente de la Apple, sau Qualcomm.

Huawei va cumpara initial de la SMIC procesoare bazate pe aceasta tehnologie, dar e nevoie ca el sa faca trecerea la cele mai avansate pentru a putea inlocui in totalitate TSMC. Asta inseamna ca initial Huawei se va putea baza pe procesoarele de la SMIC pentru modelele cele mai ieftine de telefoane, iar asta pentru ca procesul de fabricatie este unul nu chiar atat de bun, astfel ca partenerul acesta nou nu e tocmai o solutie completa deocamdata.

Huawei se pregateste totusi de o noua interdictie importanta impusa de catre SUA, si incearca sa ajute SMIC sa isi imbunatateasca radical procesele de fabricatie pentru productia de procesoare.