Telekom: ce NU se GRABESTE sa faca pentru Clientii Romani

Telekom nu s-a grabit sa faca ceva ce foarte multi clienti asteapta de multa vreme, iata de ce nu vrea inca sa le ofere clientilor ceea ce isi doresc.

Telekom grabeste

Telekom nu s-a grabit sa faca o investitie majora spre beneficiul clientilor sa din Romania, si aceasta desigur ca nu este o veste chiar atat de buna, insa pozitia companiei a fost aceeasi de la bun inceput. Telekom nu se grabeste sa faca investitii masive intr-o retea 5G in Romania, si considera in continuare ca Orange, Vodafone, DIGI Romania nu merg intr-o directe prea buna din acest punct de vedere pentru ca implementarile facute de catre ele nu ar fi chiar atat de bune.

Telekom nu a investit in 5G in Romania deoarece nu vrea sa fie prinsa intr-o situatie in care Guvernul Romaniei si-ar schimba pozitia cu privire la aceasta tehnologie in tara noastra. CEO-ul celor de la Telekom a spus in repetate randuri ca pana in momentul in care se va organiza licitatia pentru frecventele 5G, compania pe care o conduce nu va investi intr-o retea de acest gen, iar pana acum s-a tinut de cuvand, desi concurenta i-a depasit cam total.

Telekom: ce NU se GRABESTE sa faca pentru Clientii Romani

Telekom nu va mai avea prea mult de asteptat totusi, iar asta pentru ca undeva prin toamna urmeaza sa aiba loc licitata pentru frecventele 5G care vor fi folosite in tara noastra. Pana atunci se va decide deasemenea si daca echipamentele 5G ale celor de la Huawei vor fi permise pentru retelele 5G din Romania, iar Telekom va sti daca se va putea baza pe acest partener foarte important, sau va trebui sa gaseasca o alternativa pentru echipamente 5G.

Telekom a luat o decizie foarte riscanta prin refuzul de a crea o retea 5G in Romania, si asta pentru ca ne apropiem deja de punctul de 1 an de zile de cand DIGI Romania si Vodafone au propriile infrastructuri. Licitatia pentru frecventele 5G va avea loc undeva prin toamna, deci Telekom ar putea anunta reteaua sa 5G abia prin prima parte a anului viitor, deci peste foarte mult timp, asa ca toti clientii vor avea de asteptat si mai mult pentru aceasta tehnologie.

Telekom are un internet mobil slab, cu mult mai slab decat ceea ce ofera Orange si Vodafone in Romania, iar asta e perfect vizibil de foarte multa vreme, 5G-ul putand-o ajuta, dar pentru asta mai e de asteptat.