Samsung: SURPRIZA Uriasa adusa de Noile Modele de Telefoane

Samsung are parte de si de o surpriza foarte mare anuntata impreuna cu noile modele de telefoane pe care le-a pus in vanzare in ultimele saptamani.

Samsung medie

Samsung a avut dezvaluita astazi o surpriza foarte mare, care a fost posibila multumita noilor modele de telefoane pe care le vinde in lumea intreaga, si desigur ca pentru companie vestea e grozava. Mai exact, pretul mediu de vanzare al telefoanelor Samsung a crescut la 292 de dolari in T1 2020, cea mai mare valoare inregistrata in ultimii 4 ani de zile pentru companie, ceea ce ne arata ca vinde tot mai multe telefoane premium, care desigur ca sunt scumpe.

Samsung a crescut preturile noilor sale modele de telefoane, de la cele de clasa medie, pana la cele premium, si desigur ca inclusiv asta se vede in pretul mediu de vanzare. Vorbim despre o crestere de la 247 de dolari in 2019 la 292 de dolari in 2020, deci e o combinatie de preturi mai mari pentru telefoane, dar si mai multe vanzari de telefoane premium, ceea ce desigur ca e o veste grozava pentru coreeni, realizata pe spatele clientilor din toata lumea.

Samsung: SURPRIZA Uriasa adusa de Noile Modele de Telefoane

Samsung a fost mereu foarte departe de Apple in ceea ce priveste pretul mediu de vanzare pentru telefoanele iPhone, iar acesta crestere doar o aduce mai aproape, dar la distanta mare. Samsung are pentru telefoanele sale un pret mediu de vanzare care este cam injumatatit in raport cu cel pe care-l vedem pentru telefoanele iPhone, dar asta e perfect normal pentru ca Apple vinde mai multe telefoane premium, in timp ce coreenii vand modele de clasa medie, sau ieftine.

“Samsung Electronics Co s-a bucurat de cel mai mare preț mediu de vânzare (ASP) al smartphone-urilor sale în șase ani în primul trimestru al anului, determinat de o cerere robustă de telefoane rabatabile și de smartphone-urile sale emblematice. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, și-a vândut smartphone-urile la 292 USD în medie în perioada ianuarie-martie, în creștere cu 8,5% față de un an mai devreme.”

Samsung reuseste totusi sa genereze venituri mult mai mari multumita telefoanelor pe care le vinde, iar cresterea de acum, de aproape 20%, este una foarte importanta. Asta inseamna mai multe miliarde de dolari pentru Samsung in fiecare trimestru fiscal de vanzari, si banii acestia pot fi folositi pentru a face telefoane mai bune in viitor, dar clientii sunt cei care platesc pentru toate acestea, si nu  toata lumea este chiar atat de multumita.

Samsung nu a comentat aceasta dezvaluire facuta de catre analistii americani, insa mai mult ca sigur va confirma totul cand va prezenta rezultatele financiare pentru T2 2020.