COVID-19 Romania: cati pacienti asimptomatici pozitivi au iesit din spital

COVID-19 Romania pacienti asimptomatici pozitivi iesit spital

COVID-19 continua sa fie o extrem de mare problema pentru tara noastra, iar asta desi guvernul se gandeste la relaxari, dar Minsiterul Sanatatii vine cu o alta precizare importanta, numarul de bolnavi asimptomatici care au fost externati, desi inca sunt infectati.

Ministerul Sanatatii spune ca 887 pacienti asimptomatici, inca pozitivi, au fost externati din spitale la 10 zile dupa confirmarea infectarii, iar ei trebuie sa stea in izolare la domiciliu pana cand testele lor devin negative, indiferent cand se va intampla acest lucru.

Ministerul Sanatatii a luat saptamana trecuta masura de a externa din spital pacientii asimptomatici, la 10 zile de la confirmarea infectarii, chiar daca inca sunt pozitivi, pentru ca riscul de infectare ar fi mult redus dupa ce anticorpii incep sa lupte cu virusul.

Ministerul Sanatatii a inceput sa ofere si informatii cu privire la acesti pacienti de saptamana aceasta, iar numarul lor e in crestere pentru ca spitalele trebuie sa isi elibereze paturile pentru pacientii care au forme cu simptome ale bolii.

“Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Menționăm că numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.”