Telefoanele Android, iPhone s-ar putea SCUMPI foarte Mult

Telefoanele Android, iPhone, s-ar putea scumpi foarte mult, iata ce decizie foarte importanta a fost luata impotriva producatorilor din intreaga lume.

Telefoanele Android iPhone SCUMPI

Telefoanele Android, iPhone s-ar putea scumpi foarte mult din cauza unei decizii care a venit ca o lovitura foarte dura pentru unii dintre producatorii din lumea intreaga, iar situatia nu e buna pentru niciunul dintre clienti. ARM, compania care a dezvoltat tehnologiile ce sunt folosite pentru procesoarele din telefoanele mobile vandute in lumea intreaga, incepe sa impuna o crestere a preturilor pentru licentierea tehnologiilor folosite in aceste procesoare chiar din 2020.

ARM a contactat deja unii producatori de procesoare pentru telefoanele Android, iPhone in ideea de a ii anunta ca vrea sa creasca de nu mai putin de 4 ori preturile de licentiere pentru tehnologiile folosite in procesoare, o crestere colosala. Masura vine dupa ce Softbank, compania ce detine ARM, vrea sa o vanda pentru ca, probabil, nu genereaza profitul la care se astepta, insa intre timp incearca sa il creasca prin miscari care ar putea avea efecte extrem de importante.

Telefoanele Android, iPhone s-ar putea SCUMPI foarte Mult

ARM este o tehnologie esentiala pentru procesoarele folosite de catre telefoanele unora dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile precum Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO, Vivo, si nu numai. Toti folosesc tehnologiile ARM in procesoarele lor pentru ca altceva mai bun nu exista in momentul de fata, insa asta s-ar putea schimba daca preturile de licentiere pentru tehnologiile companiei britnice vor creste la valori mult prea mari.

“În discuțiile recente, reprezentanții vânzărilor Arm au făcut presiuni pentru majorarea prețurilor care ar creste de patru ori costurile generale ale licenței pentru unii clienți. Arm furnizează proprietatea intelectuală în cipuri care alimentează majoritatea smartphone-urilor din lume, inclusiv cele de la Apple și Samsung. Se extinde în cipuri pentru autovehicule auto și tehnologie de rețea, printre alte piețe.”

Telefoanele Android, iPhone s-ar putea scumpi cu zeci, sau poate chiar sute de dolari, sau euro, daca aceste cresteri ale preturilor de licentiere vor fi impuse de catre ARM, in final, asa ca ne putem astepta la o asemenea evolutie proasta. Niciun producator nu isi doreste sa vada asemenea cresteri in ceea ce priveste preturile procesoarelor pe care le folosesc in telefoanele lor, dar iata ca lucrurile nu merg intotdeauna chiar asa cum isi imagineaza ei.

Din pacate pentru noi toti, dorinta celor de la ARM de a face profit ne-ar putea afecta serios pe termen lung, insa totul depinde si de posibile zvonuri privind o achizitie a companiei de catre cei de la Apple.